Startlaphoz Csatlakozz!

Csúcson van a kivándorolni szándékozók aránya

Soha nem akartak ennyien elmenni Magyarországról, mint most

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 12. kedd, 07:55

Csúcson van a kivándorolni szándékozók aránya, de sokan vannak a rövid és a hosszú távú munkavállalás miatt távozni akarók is – írja a HVG.

  A kivándorolni szándékozók aránya 2015 áprilisában magasabb, mint eddig valaha volt – derül ki a Tárki kutatóintézet 2015. áprilisi adatfelvételéből.
 
  1997-ig viszonylag alacsony volt a szaknyelven szólva halmozott migrációs potenciál, de 2005-ig gyorsan nőtt. Utána ingadozás következett: 2010-ig valamelyest visszaesett, aztán az Orbán-kormány hatalomra kerülése, 2010 után 2012-ig a migrációs potenciál nőtt, utána 2014-ig valamelyest csökkent. Míg tavaly óta ismét megnőtt a külföldi munkavállalást tervezők aránya, elérve a 2011. évi értékeket, addig a kivándorolni szándékozók aránya az 1993 óta mért legmagasabb értéket mutatja – áll a Tárki közleményében.
 


  Eddig is Ausztriába, Németországba, Nagy-Britanniába akartak menni a legtöbben. Nincs ez másként most sem, de ezen három domináns ország súlya valamelyest mérséklődött. Ez arra utal, írja a kutatóintézet, hogy a potenciális migránsok mentális térképén a világ más részei is mindinkább megjelennek. Az is látható, hogy az Egyesült Királyság súlya – különösen mint a kivándorlás és a hosszú távú munkavállalás célországa – az osztrák–német duóhoz képest kisebb lett.
 


  A migráció gondolatával az átlagosnál nagyobb mértékben játszadoznak a férfiak, a munkanélküliek, a fiatalok, a szavazási hajlandóságot nem mutatók, a bérelt lakásban élők és a roma származásúak.
 
Forrás: HVG
          

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Soha nem akartak ennyien elmenni Magyarországról, mint most.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector