Startlaphoz Csatlakozz!

A Magyar Orvosi Kamara kifejezi szolidaritását

Hiába a kórház- és eszközfejlesztés, ha elmarad a gyógyító-ápoló szakember anyagi megbecsülése

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 12. kedd, 08:32

A Magyar Orvosi Kamara szolidáris az egészségügyben dolgozó valamennyi munkatárssal és a betegekkel. A Magyar Orvosi Kamara több mint 10 esztendeje folyamatosan figyelmeztet az egészségügyben egyre nehezülő, mára helyenként ellehetetlenülő munkakörülményekre, a rossz bérezés okozta fokozódó pályaelhagyásra, amely a maradók túlterheltségét és kiégését eredményezve végül a betegellátás biztonságát és színvonalát veszélyezteti. Állításainkat tényekkel, kutatási adatainkkal, objektív gazdasági számításokkal támasztottuk és támasztjuk alá. Szomorú tény, hogy minden borúlátásunk egyértelműen igazolást nyert. Mára a helyzet tarthatatlanná vált! A munkaerőhiány miatt sokszor szerencse kérdése, hogy a beteg milyen ellátáshoz jut! - tette közzé szolidarítási állásfoglalását a MOK.

  Hiába a sok száz milliárdos kórház- és eszközfejlesztés, ha a gyógyító-ápoló szakember anyagi megbecsülése rendre elmarad, megélhetése veszélyeztetett, ezért kénytelen a pályát vagy az országot elhagyni.
 
 A 2012-13-ban megindított bérfelzárkóztatás gyorsan éreztette pozitív hatását, de még gyorsabban jelentkezett a folytatás elmaradása okozta kár és frusztráció. Legfrissebb információink szerint e téren a közeljövőben elmozdulás várható. Évről évre több orvos távozik az országból, mint ahányan ugyanabban az évben diplomát kapnak!
 
  A napokban közzétett jövő évi költségvetési tervek sok ezer kollégánk és több tízezer szakdolgozó számára a teljes reményvesztést hozzák.
Hazánk lakosságának egészségi állapota jelentősen elmarad a Magyarország gazdasági helyzete alapján elvárható szinttől, ami folyamatos gazdasági-társadalmi kárt okoz - ismerte fel helyesen a Kormány. A felismerést azonban a megfelelő mértékű gazdasági lépések a mai napig sem követték! Legfőbb ideje, hogy a döntéshozó ráébredjen a helyzet súlyosságára, mely mára globális társadalmi-gazdasági veszteséget okozva az ott elért eredményeket is veszélyezteti. Sürgős, folyamatos, kiszámítható, törvényben garantált hosszútávú, az érintettek teljes körét átfogó bérfelzárkóztatás lehet az egyetlen sikerrel kecsegtető megoldás.
 
 Méltatlan, hogy az ápolók, a betegek, a hozzátartozók, az orvosok is utcára kényszerülve kénytelenek kifejezni tarthatatlanságát. A Magyar Orvosi Kamara szolidáris minden beteggel és egészségügyi dolgozóval, aki a helyzet javításáért küzd, ahogy ezt saját eszközeivel köztestületünk is rendületlenül teszi - áll a közleményben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hiába a kórház- és eszközfejlesztés, ha elmarad a gyógyító-ápoló szakember anyagi megbecsülése .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector