Startlaphoz Csatlakozz!

Veszélybe került a betegellátás megszokott rendje

Egészségügyi demonstráció: nem a pénzért tesszük, segíteni akarunk

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 12. kedd, 18:11

 Az egészségügyben dolgozók helyzetének javításáért demonstrálnak kedden a fővárosban az ápolónők és az őket támogató szervezetek. Nagy Maya speciális mentős az InfoRádiónak elmondta: veszélybe került a betegellátás megszokott rendje; a dolgozók kiégtek, és a rossz fizetés miatt még az elhivatottak sem tudnak a szakmában maradni.

  Harminchárom éve dolgozom az egészségügyben, és hivatásomnak tekintem. Mint speciális mentős évtizedek óta dolgozom, de most a közszférában dolgozók érdekében, a Magyar Nők Szövetségének tagjaként állok a jó ügy és cél érdekében - mondta Nagy Maya.
 
  „Az egészségügy 80 százaléka nőkből áll, és sajnos ezek a nők a jelenlegi fizetésből nem tudnak megélni. Elfáradtak, kiégtek, elfásultak, két-három munkahelyről próbálják beszerezni a havi megélhetéshez szükségeseket, hogy ki tudják fizetni a számláikat, a rezsiköltségeiket, a kölcsöneiket. Ez pedig bizony a mai napra olyan szintre jutott el, hogy már veszélyezteti a biztonságos betegellátást” - hangsúlyozta a speciális mentős.

  Kiemelte: azok, akik a mai magyar egészségügyben dolgoznak, nem a pénzért teszik azt, amit tesznek. Ezek az emberek az egészségügyben azért a megfoghatatlan valamiért teszik a dolgukat, a segíteni akarásért.

  Azért próbáljuk ennek az elkeseredettségnek most nyomatékot adni, hogy felhívjuk a kormány figyelmét arra, hogy baj van. Tudniuk kell, hogy ha ők nincsenek, akkor nincs betegellátás sem - hangsúlyozta a speciális mentős.

  A Magyar Nők Szövetsége az érdekvédelmi szervezetekkel együtt egy hatpontos petíciót dolgozott ki. A cél, hogy az érdekvédelmi szervezetek továbbfolytassák az érdekérvényesítést - mondta a szervezet tagja.

  Hozzátette: úgy gondolom, hogy reménykedhetünk abban, hogy meghallgattatásra fogunk lelni. De egészen addig, amíg nincs döntés, hallattatjuk a szavunkat. Ha ez elindult, akkor ezt be kell fejezni - tette hozzá Nagy Maya.

Forrás: InfoRádió

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egészségügyi demonstráció: nem a pénzért tesszük, segíteni akarunk.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector