Startlaphoz Csatlakozz!

Nem életszerű a balatoni kiskereskedőket érintő szabályozás

A kisboltok nem tudnak kinyitni a hét utolsó napján

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 14. csütörtök, 08:12

Nem életszerű a balatoni kiskereskedőket érintő szabályozás a vasárnapi zárva tartással kapcsolatban – mondja a KISOSZ megyei társelnöke. Kertész Rezső szerint a vállalkozások, főként a kisboltok, egyszerűen nem tudnak kinyitni a hét utolsó napján, mivel csak családtag lehetne akkor a pult mögött. Ez pedig a nyári forgalomban gondot is okozhat. Erről is beszéltek a vállalkozók a KISOSZ küldöttgyűlésén – írja a somogytv.hu oldala.

  Van, akinek több kisboltja is van egy balatoni településen, ő képtelen lesz mindegyik üzletét kinyitni vasárnap - mondja Kertész Rezső. A KISOSZ társelnöke a szervezet szerdai küldött gyűlésén kiemelte: a kereskedelem szerkezete megváltozott az utóbbi évtizedekben, s a szabályozás nemcsak azoknak jelent problémát, akik nem nyithatnak ki vasárnap.
 
  Kertész Rezsőügyvezető társelnök KISOSZ:
Míg a 90-es években az volt a jellemző, hogy egy panelkereskedő üzletet egy vállalkozó működtetett, most két-három üzlet is tartozhat egy-egy vállalkozóhoz, s ennyi családtag nincs, akivel ezt működtetné. Ezt érdemes lenne feloldani. Ha csak a három frekventált területet emelné ki a döntéshozó, a Balaton-partot, a Velencei-tavat és a Tisza-tavat, akkor a sajtóban megjelent anomáliák kétharmadát megoldaná.
 
  Kertész Rezső hozzátette: ők maguk is még több fórumon lobbiznak azért, hogy a kormány megváltoztassa a vasárnapi zárva tartásra vonatkozó szabályozást és május elseje és szeptember 30.-a között a Balaton-parti kiskereskedők alkalmazhassanak plusz munkaerőt a hét utolsó napján is. Sok kiskereskedő pedig problémaként említi, hogy elmarad a nagy forgalom, a hipermarketek, a magasabb kategóriájú vendéglátóegységek, wellness szállodák elviszik a vásárlóerőt. Szili József a zamárdi strandon üzemeltet kisvendéglőt. Neki a szakképzett személyzet hiánya jelenti a legnagyobb problémát az idei évben.
 
  Szili Józsefvendéglátós:
Mint szezonális üzletnek minden évben ugyan a törzsgárda meg van, de van egy 30-40 százalékos változás, új személyzetet kell felvenni és az nagyon nehéz most. Nagyon sokan külföldre mentek dolgozni, akik meg itthon maradtak azok meg nem nagyon dolgoznak.
 
  Mások pedig még mindig a NAV-os pénztárgépek bevezetése miatti anyagi kiesést igyekeznek pótolni.
 
  Szabó Jánosruházati kereskedő:
Nagyos sok költségünk keletkezett, az ígért 50-50 ezer forintokat nem kaptuk meg, holott mindent megtettünk, nem hibáztunk, időben, a NAV által kijelölt cégekhez mentünk, akiket ők jelöltek ki hogy április 30-ig leszállítják, nem szállították le.
 
  A KISOSZ küldöttgyűlésén a legkiemelkedőbb szakmai munkát végző tagok elismerésben részesültek.

Forrás: somogytv.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A kisboltok nem tudnak kinyitni a hét utolsó napján.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector