Startlaphoz Csatlakozz!

Az elvégzett munkát szeretnék dokumentálni

Az ózdi polgármester szerint nem a közmunkást, hanem a munkáját figyelik

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 14. csütörtök, 14:41

Ózd jobbikos polgármesterének közlése szerint nem a közfoglalkoztatottakat, hanem a munkájukat figyelik meg kamerával, s ez összhangban van az adatvédelmi biztos korábbi irányelveivel.

    Janiczak Dávid az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében azt írta, hogy az elvégzett munkát szeretnék dokumentálni, ami ellen eddig egyetlen érintett sem emelt kifogást.

    Kitért arra is, hogy a munkafelügyelők akkor is be fogják kapcsolni a kamerákat, ha egyes közfoglalkoztatottak fizikai retorziót helyeznének kilátásba. „Korábban a terrorizált munkafelügyelők kérték a munkaszerződésük felbontását, a jövőben a terrorizálók fogják ha nem is kérni, de megkapni méltó büntetésüket” - fogalmazott Janiczak Dávid.

    Korábban a Népszabadság írt arról, hogy Ózd önkormányzata olyan kamerákat szerzett be, amelyek lehetővé teszik a közmunkások folyamatos megfigyelését. A lapnak az adatvédelmi hatóság elnöke azt mondta: ha Ózdon valóban felvételeket készítenek a közmunkásokról, az bizonyosan jogellenes adatkezelésnek tekinthető. Péterfalvi Attila vizsgálatot helyezett kilátásba.

    Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője egy más témájú csütörtöki sajtótájékoztatón kérdésre „kézivezérelt pártkatonának” nevezte Péterfalvi Attilát és úgy értékelt: a kamerakérdés eldőlt azzal, hogy mennyi kiosztott szerszám, eszköz eltűnik a munka során. Állnak minden vizsgálat elé - jelezte a szóvivő, aki helyesnek tartja Janiczak Dávid döntését.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az ózdi polgármester szerint nem a közmunkást, hanem a munkáját figyelik.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector