Startlaphoz Csatlakozz!

Az óvodapedagógusok nevelő munkáját segítők béremelésére „nem terveznek egy fillért sem”

PSZ: továbbra sem biztosítottak a köznevelési rendszerhez szükséges források

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 18. hétfő, 13:32

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a jövő évi központi költségvetésről szóló törvényjavaslat nem garantálja a köznevelés rendszerének zavartartalan működéséhez szükséges forrásokat.

    Galló Istvánné, a PSZ elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: úgy vélik, hogy „továbbra sem biztosított a köznevelési rendszerhez szükséges finanszírozás”.

    A Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz (Klik) tartozó és a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz átkerülő mintegy négyszáz szakképző intézmény működését nagyon komoly veszélyben látják - tette hozzá.

    Galló Istvánné szerint ugyan a tavalyi évhez képest 17 milliárd forinttal emelkedik a Klik előirányzata, ez azonban még a pedagógusok illetmény-előmeneteli rendszerének a változásához sem elég.

    Az idei évben is körülbelül 100 milliárd forint hiánnyal küszködött a Klik, és úgy tűnik, hogy ezt a hiányt görgetik majd tovább - mondta.

    Közölte, a PSZ szerint semmilyen fejlesztésre nem akarnak pénz fordítani. Mindössze 2,5 milliárd forint szerepel az intézmények működéséhez kapcsolható támogatási jogcím alatt - jegyezte meg.  
 
   Galló Istvánné felháborítónak nevezte, hogy az óvodapedagógusok nevelő munkáját segítők béremelésére „nem terveznek egy fillért sem”.

    A PSZ nyílt levélben fordult a jövő évi költségvetési javaslat miatt az országgyűlési képviselőkhöz pénteken - közölte.

    Galló Istvánné szólt arról is, hogy a sajtóban megjelent információk szerint több mint négyezer kollégájukat foglalkoztatják közfoglalkoztatási jogviszonyban a Klik-nél. Közölte, azon túl, hogy tiltakoznak ez ellen, pénteken az ügy miatt elküldték a parlamenti pártok frakcióvezetőinek, a parlament kulturális bizottsága tagjainak és Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének a köznevelési törvény módosítását célzó javaslatukat.

    Ha ezt elfogadnák, megszűnne ez a kiskapu, amely ma lehetőséget ad arra, hogy ezeket az embereket ilyen jogviszonyban alkalmazzák a Klik-nél - mondta Galló Istvánné.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - PSZ: továbbra sem biztosítottak a köznevelési rendszerhez szükséges források.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector