Startlaphoz Csatlakozz!

Vagy most, vagy év végén

Hamarosan döntenek a minibálbér tárgyalások időpontjáról

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 22. péntek, 09:47

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) monitoringbizottsága a napokban dönt arról, hogy a közeljövőben vagy év végén legyenek a jövő évi minimálbérről és garantált bérminimumról a tárgyalások – tudta meg a Napi Gazdaság a Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM).

  Az újság csütörtöki cikkében felidézi: a szakszervezetek már május elején jelezték a kormánynak, hogy a szokásoknak megfelelően, az adó- és a költségvetési törvénytervezetek benyújtása után készek tárgyalóasztalhoz ülni. A lap úgy tudja, az érdekképviseletek a május 21-i - döntően a sztrájktörvény, a munka törvénykönyve és a korkedvezményes nyugdíj helyébe lépő rendszerrel kapcsolatos munkaadói és munkavállalói javaslatokat tárgyaló - VKF-ülésen újra felvetik majd a minimálbér kérdését a szaktárcának.
 
  Az NGM tájékoztatása szerint a jövő évi minimálbér, a garantált bérminimum, valamint a közfoglalkoztatási bér pontos mértékéről jelenleg folynak az egyeztetések. Mint írták, a felelős döntés meghozatalához szükséges számítások elkészítése folyamatban van, a költségvetési törvénytervezetet pedig úgy állították össze, hogy bármilyen döntés születik, azt kezelni tudja.
 
  Az érdekképviseletek a törvénytervezetből arra következtettek, hogy a kormány bruttó 5,2 százalékos bérkiáramlással számol jövőre - írta az újság.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hamarosan döntenek a minibálbér tárgyalások időpontjáról.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector