Startlaphoz Csatlakozz!

A kereskedelmi törvény az áruszállítást nem korlátozza a hét utolsó napján sem

Spar: a sofőrök sem akarnak dolgozni vasárnap

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 22. péntek, 13:55

Petíciót fogalmaztak a Spar üzletlánc magyarországi dolgozói, amelyben a vasárnapi munkavégzés és az aránytalannak tartott bérezési rendszer ellen tiltakoznak.
 
   Az osztrák vállalat sofőrjei azt szeretnék elérni, hogy nekik se kelljen dolgozniuk a hét utolsó napján – írta a Napi Gazdaság. Vagyis hogy rájuk is vonatkozzon a vasárnapi pihenőnap szabálya. A lap információi szerint a vezetőséghez fordultak, hogy elérjék, ne kelljen dolgozniuk vasárnap. A kereskedelmi törvény ugyanis az áruszállítást nem korlátozza a hét utolsó napján sem.
 
  A sofőrök több százan csatlakoztak a petícióhoz. Azt mondják egyébként, hogy ugyanúgy kell szállítaniuk, mintha nyitva lennének a boltok, és szerintük erre nincs szükség.
 
  A petícióban azt is követelik, hogy több dolgozót vegyenek fel, s igazságosabb, fix béreket adjanak a cégnél.

Forrás: fn.hir24.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Spar: a sofőrök sem akarnak dolgozni vasárnap.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector