Startlaphoz Csatlakozz!

A sztrájkbizottságot nem oszlatták fel

Felfüggesztette az értékszállítók sztrájkját a szakszervezet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 26. kedd, 18:19

Felfüggesztette a sztrájkot az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) a JNT Security Kft.-nél (JNT), a Magyar Posta értékszállító cégénél május 22-én éjféltől - közölte Kuti Zsolt, az ÉŐDSZ JNT alapszervezetének ügyvivője kedden az MTI érdeklődésére.

    Az ügyvivő hozzátette: továbbra is sztrájkkészültség van, a sztrájkbizottságot nem oszlatták fel.

    Az április 20-án éjféltől zajló sztrájkot felfüggesztő döntést Kuti Zsolt azzal indokolta, hogy pozitív gesztust kívánnak tenni a JNT új tulajdonosai felé a bértárgyalások megkezdéséig. Az ÉDŐSZ elküldte béremeléssel kapcsolatos ajánlatát az új tulajdonosoknak, jelenleg várják a választ - tette hozzá.

    Kuti Zsolt, akit a sztrájk elején elbocsátottak a JNT-től, mivel a munkáltató szerint a JNT gazdasági érdekeit sértő kijelentéseket tett, azt is közölte: jogi útra tereli az ügyet. Az ügyvivő szerint nem volt jogszerű az elbocsátása, mivel a szólásszabadság lehetőséget ad arra, hogy szakszervezeti tisztségviselőként nyilatkozatot tegyen.

    Az MTI korábban beszámolt arról, hogy a Takarékbank 40, az FHB Jelzálogbank Nyrt. 10 százalékos tulajdonrészt vásárolt a JNT-ben, egyben hosszú távú szolgáltatási szerződést is kötöttek. A JNT meghatározó és legnagyobb tulajdonosa továbbra is a Magyar Posta csoport marad 50 százalékos részesedéssel.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Felfüggesztette az értékszállítók sztrájkját a szakszervezet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector