Startlaphoz Csatlakozz!

Elvárják a munkahelyteremtést az élőmunka-igényes ágazatokban

Célzottan bővítik a foglalkoztatást

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 27. szerda, 14:00

Az élőmunka-igényes ágazatokban a foglalkoztatás bővítéséhez köti a kormányzat az uniós támogatásokat, a technológiai korszerűsítést célzó gazdaságfejlesztési pályázatoknál viszont nem lesz elvárás az új munkahelyek létrehozása - írja a szerdai Napi Gazdaság.

  Ebben a „munkában” jelentős szerep jut az európai uniós pályázatoknak is. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerint ugyanakkor nem lehet minden pályázatnál előírni a foglalkoztatás bővítését, új munkahelyek létrehozását például nem lehet összekapcsolni a technológiai fejlesztéssel. Be kell azonosítani azokat az iparágakat, amelyek olyan termékeket gyártanak, amivel hazánk a világpiacon is versenyképes lehet, s azt is, hogy ehhez milyen fejlesztésekre van szükség - hívta fel a figyelmet Csepreghy. Szavai szerint az ország munkahely-teremtési ambícióihoz meg kell keresni azokat az ágazatokat, ahol úgy lehet bővíteni a foglalkoztatást, hogy azt ne veszélyeztesse a technológiai fejlődés.

  Ahol technológiát akarunk fejleszteni, ott nem várjuk el az új munkahelyek létrehozását, hanem azt kérjük, hogy tartsák szinten a létszámot - jegyezte meg. A helyettes államtitkár szerint a munkahelyteremtést az élőmunka-igényes ágazatokban várják el, ilyen például a mezőgazdaság és a turizmus.

  Jelentős mértékű azoknak a képzetlen munkanélkülieknek a száma, akiket a mezőgazdaság fel tud szívni. Ezért jelentős támogatást kell adni a kis- és közepes, családi gazdaságoknak, hogy az állattenyésztésben és a növénytermesztésben több munkaerőt tudjanak foglalkoztatni - mondta Csepreghy Nándor.
 


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Célzottan bővítik a foglalkoztatást .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector