Startlaphoz Csatlakozz!

Alacsony az ágazati átlagkereset

Országos demonstrációt készít elő a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezete

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 28. csütörtök, 08:53

Megkezdi az „elkerülhetetlennek látszó” országos demonstráció előkészítését a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezete (VKDSZ), ezt határozatban rögzítette a szakszervezet országos választmánya.

    A VKDSZ szerdán közleményben adott tájékoztatást arról, hogy a szakszervezeti szövetség országos választmányi értekezlete értékelte az ágazatban kialakult helyzetet, amelynek következtében alacsony az ágazati átlagkereset, több munkáltatónál felfüggesztették vagy csökkentették a dolgozók béren kívüli juttatásait. A VKDSZ vezető tisztségviselői eddig eredménytelenül tárgyaltak a bérfelzárkóztatásról, illetve az integráció miatt kialakult bérfeszültségek felszámolásáról, ezért a tagság úgy látja, hogy határozottabb fellépésre van szükség.

    A VKDSZ közleményében emlékeztet arra, hogy az elmúlt 3 évben végbement strukturális átalakulás miatt a korábbi 400 vízmű helyett ma már csak 42 rendelkezik működési engedéllyel. Az integrációval együtt járó többletkiadások, az ágazatot érintő különböző adóterhek nehéz helyzetbe sodorták az üzemeltetők döntő többségét. A pénzügyi problémák miatt nincs elég forrás a szükséges karbantartásokra, fejlesztésekre, ugyanakkor az alacsony ágazati átlagkereslet nem biztosítja a felkészült szakemberek foglalkoztatását - mutatnak rá.  

    A víziközmű-szolgáltatás területén jelenleg mintegy 20 ezer munkavállaló dolgozik, a VKDSZ-nek 8500 tagja van.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Országos demonstrációt készít elő a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezete.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector