Startlaphoz Csatlakozz!

A tiltakozás valamennyi busz-, metró-, HÉV-, troli- és villamosvonalra kiterjedne

Tarlós nem esne kétségbe egy BKV-sztrájktól

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 28. csütörtök, 07:40

Tarlós István személy szerint nem esne kétségbe egy kétnapos BKV-sztrájktól. De akkor nem lesz béremelés. A városvezetés nem hagyja magát zsarolni – jelentette ki a főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, melyről a Népszabadság is beszámolt.

  A BKV üzleti tervéről szóló vitában Csárdi Antal (LMP) és Horváth Csaba (MSZP) képviselő is kifogásolta, hogy a tervben nincs forrás a béremelésre. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes azzal hárított, hogy később módosítják az üzleti tervet, ha lesz rá fedezet. Tarlós jónak tartja a BKV 2,4 százalékos ajánlatát.
 
  A főpolgármester maga gerjeszt sztrájkot ezekkel mondatokkal – véli Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, akit megdöbbent a munkavállalói jogok ilyen mértékű lenézése és az a pökhendiség, amivel a helyzetet az önkormányzatnál kezelik.
 
  A sztrájkra készülő szakszervezetek csütörtökön egyeztetnek a kétórás „elősztrájk” napjáról. A kétnapos sztrájk szolgáltatási minimumáról még egyeztetnek a BKV-val, de a tiltakozás valamennyi busz-, metró-, HÉV-, troli- és villamosvonalra kiterjedne.
 
   Kordás László, a 250 ezer főt tömörítő Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke precedens értékűnek tartja azt, ami most a BKV-nál történik. Éppen ezért felkérik a tagszervezeteket, hogy csatlakozzanak a tiltakozó akcióhoz, és ha szükséges, a munkabeszüntetéshez is. Hiszen amit ma a BKV munkavállalóival tesznek, azt holnap velünk fogják.

Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tarlós nem esne kétségbe egy BKV-sztrájktól.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector