Startlaphoz Csatlakozz!

„Két dudás – egy család”

Sok munka és lemondás: ilyen a magyar cégvezetők élete

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 28. csütörtök, 16:31

A Világgazdaság konferenciájának „Két dudás – egy család” című panelbeszélgetésén két pár engedett bepillantást életükbe. Kiderült, hogy a csúcsvezetők élete nem könnyű.
 
  Sajnos hazavisszük a munkát, hiszen a férjemmel mindketten multinál dolgozunk. Naponta 10-12 órát dolgozunk, hiszen a nap során más impulzus nem is nagyon ér minket, mint a munka – mondta Kővágó-Laky Andrea, a Ford Európa operációs rendszerekért felelős igazgatója. Kővágó János, az EGIS senior menedzsere azt mondta, lenyűgöző az a dinamizmus, amivel a felesége dolgozik.
 
  Kővágó-Laky Andrea úgy véli, fontos az otthoni értékrend, és a szülőknek nagy felelőssége van abban, hogy milyen emberré válnak a gyerekek. A maximalizmusa rányomja a bélyegét a mindennapjaikra, és elismeri, hogy sok férfinak ezt nem könnyű feldolgozni.
 
  Rengeteg dologról le kell mondani akkor, ha valaki vezető – mondta Kővágó-Laky. Nagyszerű férjjel és szülőkkel együtt sincs annyi ideje magára, mint régen, és azokra a dolgokra, amiket szeret csinálni. „Kompromisszumokat kell vállalni” – ismerte el férje, de meg kell találni az egyensúlyt.
 
  Kósa Erika, a Consequit tulajdonos-elnöke kiemelte: szomorú, hogy kimaradt sok dologból, ami a gyerekekkel kapcsolatos. A férje azonban rengeteget segített neki. Szerinte a munkát nem jó hazavinni, de Kósa Erika is sokszor így tesz.
 
 Körtvélyesi Zoltán, a Consequit ügyvezető igazgatója azt mondta, rengeteg tárgyalásról állt fel azért, mert menni kellett a gyerekekért az óvodába. „A nulláról építettük fel az óriáscéget és meg tudtuk tartani azokat a vonalakat, amit egy multinál nem lehet. Ott egy perc alatt cserélik az embereket, de nálunk ilyen soha sincs” – hangsúlyozta.
 
  Igaz, hogy a multinál hamar odébb teszik az embert, ha nem úgy teljesít, ahogy kell, de aki az első számú vezetője a vállalatnak, akkor meg tudja határozni, hogy milyen kultúra legyen – válaszolt a felvetésre Kővágó-Laky Andrea.
 
  Kósa Erika elmondta, mindig ragaszkodott ahhoz, hogy a hétvége egyik napját együtt töltse a család a gyerekekkel és most már az unokával is. „A vasárnap az együttlétről szól” – mondta. „A szeretet és a tolerancia fontos” – mutatott rá Körtvélyesi Zoltán.

Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sok munka és lemondás: ilyen a magyar cégvezetők élete.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector