Startlaphoz Csatlakozz!

Rezidensszövetség: érdemi forrásbővítés kell az egészségügyben

Megélhetési bűnözőkké kárhoztatják az orvosokat

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 29. péntek, 11:55

A Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) érdemi forrásbővítés nélkül nem látja biztosítottnak a betegek biztonságos ellátását, és a megfelelő mértékű munkabérek előteremtését.

    A szövetség pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, a rezidensszövetség támogatásáról biztosítja azon személyeket és szervezeteket, amelyek aggodalmuknak adtak hangot a jövő évi költségvetés tervezett egészségügyi kiadásait látva.

    Mint írták, nem vitatják azt a szemléletet, hogy lehetne a kórházstruktúrát hatékonyabban is működtetni, és támogatnak minden olyan intézkedést, ami a forráselosztás hatékonyságát, a jogszabályok betartását, a rendszer tisztulását segíti elő, továbbá bíznak abban, hogy a kormányzat kiemelt céljai között szerepel a biztonságos betegellátáshoz szükséges jövő évi forrás megteremtése.

    Közleményükben úgy fogalmaznak, „tettre készen” várják az új, tiszta, átlátható, hazugságmentes és hálapénz-mentes egészségügyet, amelyben tisztességben lehet gyógyulni és gyógyítani, és amely „nem kárhoztatja az orvosokat megélhetési bűnözőkké”. Hozzátették, szeretnének kötelességeiknek itthon eleget tenni, de jelenleg ehhez nem biztosítottak a feltételek.

     A Magyar Kórházszövetség elnöke csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a társadalmat veszélyeztető kritikus helyzet elkerüléséhez módszeres és tervezett forrásbevonásra van szükség az egészségügyben, ezt a 2016-os költségvetési tervezet nem biztosítja.

    Velkey György szerint a jövő évi költségvetés tervezete alapján az egészségügy jövőre sem számíthat arra, hogy a finanszírozás fedezné az ellátást. Legalább 120 milliárd forinttal kell növelni az egészségügy 2016-os költségvetését, és ez is csak a legsürgősebb kárenyhítésre lenne elég - hangsúlyozta. Az egészségügyi közfinanszírozást véleménye szerint az ország hazai össztermékének, GDP-jének két százalékával kellene emelni.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megélhetési bűnözőkké kárhoztatják az orvosokat.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector