Startlaphoz Csatlakozz!

Külszolgálat, a tudás, a kemény munka és az eredmények

Megmagyarázták a béremelkedés okát Külgazdasági és Külügyminisztériumnál

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 29. péntek, 11:23

 A külszolgálat, a tudás, a kemény munka és az eredmények dobták meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium bérköltségeit az elmúlt években – tudta meg a vs.hu.

   Szijjártó Péter miniszter eredetileg egy képviselői kérdésre hozta nyilvánosságra, miként alakultak a létszámok és a bérek a tárca háttérintézményeinél és cégeinél. Miután ez csak egy-egy táblázatban tartalmazta a hat érintett szervezet adatait, ezért abból kiszámoltuk a bérnövekményeket.
 
  Az derült ki, hogy a magyar kultúra külföldi megjelenítésében segédkező Balassi Intézet és a Nemzeti Befektetési Ügynökség munkatársai különösen jól járhattak Navracsics Tibor és Szijjártó Péter minisztersége alatt, mert az egy főre jutó átlagos személyi juttatás csaknem megkétszereződött.
 
  A Külgazdasági és Külügyminisztérium azonban azzal a kommentárral kereste meg a VS.hu-t, hogy a jobbikos Vona Gábor kérdése nem volt egyértelmű. A válasz mindenesetre azokat a juttatásokat összegezte, amelyek a külföldi munkavégzés során megillető kifizetéseket is tartalmazzák.
 
  Így a jogszabályban meghatározott devizaellátmány összegét, valamint azokat a honoráriumokat is hozzáadták, amelyek a Balassi Intézet magyarországi és külföldi intézményhálózata által világszerte szervezett kulturális programokhoz kapcsolódnak. A minisztérium közlése szerint így az egy főre jutó átlagos bérköltség tavaly csak 3,2 millió forint volt, nem pedig 16,2 millió, ahogy az a képviselőnek megküldött táblázatból kitűnt.
 
  A Nemzeti Befektetési Ügynökség esetében pedig a minisztérium azzal érvel, hogy a kormány azért hozta azt létre, hogy felkutassa és segítse a Magyarországon befektetni szándékozó cégeket. A szervezet tavaly 1,66 milliárd eurót (500 milliárd forintot) meghaladó értékben 60 új befektetési projektet indított el. Az ügynökség tevékenységének köszönhetően, 11 ezer új munkahely jön létre Magyarországon – emlékeztetett a szaktárca.
 
  A minisztérium úgy fogalmazott, hogy a sikeres befektetésösztönző tevékenységéhez „szükséges volt az állomány professzionális, több nyelven tárgyalási szinten beszélő szakemberekkel való növelése”. Ezen kollégák bérezésében törvényi kereteken belül történt az illetmények megállapítása – közölte a külgazdasági tárca. Így a minisztérium azzal nem is szállt vitába, hogy az ügynökségnél tavaly átlagosan bruttó 9,2 millió forint személyi jellegű kiadással járt egy-egy munkatárs foglalkoztatása.
 
Forrás: vs.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megmagyarázták a béremelkedés okát Külgazdasági és Külügyminisztériumnál.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector