Startlaphoz Csatlakozz!

Az Eurostat adatai

Már a szlovák átlagfizetés is magasabb, mint a magyar

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 30. szombat, 12:01

 Az Eurostat adatai szerint a szlovákiai átlagbér már lehagyta a magyart és a lengyelt is. Bár a fizetések szempontjából Szlovákia a régió középmezőnyébe tartozik - a nettó havi átlagbér az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat szerint tavaly 665 euró volt - a szlovák Postabank elemzése szerint a környező uniós tagországok közül ezzel sikerült megelőzni Lengyelországot és Magyarországot is. A lengyel nettó átlagbér nagyjából 30, a magyar 130 euróval marad el a szlováktól - írta a pozsonyi Új Szó.

  Az alacsony magyar nettó fizetés a Postabank elemzői szerint az alkalmazottak nagyobb adó- és járulékterheivel magyarázható. Az Európai Unióban azonban még így sem ők a legrosszabbul fizetett munkavállalók, hiszen a nettó havi átlagbér Bulgáriában 325 euró, és Romániában sem haladja meg a 400 eurót. Régiónk országai közül ugyanakkor több is lekörözi Szlovákiát. Csehországban a nettó átlagbér 726 euró, és a szlovákiainál nagyobb fizetést kapnak a horvátok, a szlovének és az észtek is.
 
  A nettó átlagfizetés azonban az egyik említett országban sem haladja meg az ezer eurót, ami azonban tőlünk nyugatabbra teljesen normálisnak számít. Ausztriában 2320 euró a havi átlagbér, Svájcban több mint a duplája, eléri az 5131 eurót. Az uniós tagországok közül a luxemburgiak viszik haza a legtöbbet, 3188 eurót, amit a svédek és a britek követnek, mindkét országban 2800 euró körül mozog az átlagkereset. Összehasonlításképpen: az Egyesült Államokban ez 2361, Japánban pedig 2269 euró.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Már a szlovák átlagfizetés is magasabb, mint a magyar.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector