Startlaphoz Csatlakozz!

Bérfelzárkóztatást, bérkompenzációt akarnak

A VKDSZ július elejére tervezi országos demonstrációját

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 04. csütörtök, 08:45

 A Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VKDSZ) Országos Elnöksége július elejére tervezi országos demonstrációját, amennyiben sikertelen lesz a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM) a jövő heti konzultáció - derül ki a VKDSZ szerdai sajtóközleményéből.

  A minisztérium és a szakszervezet érdekegyeztetésén a VKDSZ az egész ágazat helyzetére, az üzemeltetési engedéllyel rendelkező társaságok közös érdekeire tekintettel kívánja elérni a munkahelyek megtartását, az aktív foglalkoztatást, valamint a szociális ellátórendszer fenntarthatóságát és az ütemezett bérfelzárkóztatás, bérkompenzáció megvalósítását - olvasható a közleményben.
 
  A szakszervezet országos elnöksége a közlemény szerint bízik a tárgyalások sikerében, a mindkét fél számára elfogadható megoldásban. Azonban azt is hozzátették: ha az egyeztetés nem jár eredménnyel, országos demonstrációt szerveznek és kiemelték, hogy a demonstrációs bizottság már megalakult.
 
  A VKDSZ az MTI-nek májusban eljuttatott közleményében már jelezte, hogy megkezdi az országos demonstráció előkészítését, ezt határozatban rögzítette a szakszervezet országos választmánya.


  Akkor azt írták, hogy alacsony az ágazati átlagkereset, több munkáltatónál felfüggesztették vagy csökkentették a dolgozók béren kívüli juttatásait, valamint az elmúlt három évben végbement strukturális átalakítások miatt a korábbi 400 vízmű helyett ma már csak 42 rendelkezik működési engedéllyel. Rámutattak arra is, hogy a pénzügyi problémák miatt nincs elég forrás a szükséges karbantartásokra, fejlesztésekre, ugyanakkor az alacsony ágazati átlagkereslet nem biztosítja a felkészült szakemberek foglalkoztatását.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A VKDSZ július elejére tervezi országos demonstrációját.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector