Startlaphoz Csatlakozz!

Átlagosan 2,6 százalékkal emelik a főállású dolgozók alapbérét

BKV: megszületett a bérmegállapodás, nem lesz sztrájk

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 05. péntek, 18:39

Megszületett a bérmegállapodás pénteken a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között, így nem lesz sztrájk a közlekedési társaságnál.

    A közleményben azt írták: a megállapodás értelmében a munkáltató ez év április elsejével emeli - átlagosan 2,6 százalékkal - a főállású dolgozók alapbérét, ami számukra átlagosan havi hatezer forintos emelkedést jelent.

    Emellett 105 ezer forintra emelik a jubileumi és a balesetmentes közlekedésért járó elismerések idei jutalomalapját, amely a jövő évtől a mindenkori bérfejlesztés mértékével nő. Arról is megállapodás született, hogy az idén 140 ezer forintos cafeteria-keretet kapnak a főállású, teljes munkaidős dolgozók.

    Hozzátették: a hónapok óta tartó bértárgyalások során a felek figyelembe vették a BKV gazdasági helyzetét, és kiemelkedő jelentőséget tulajdonítottak a munkahelyek megőrzésének, hiszen fontos szempont volt, hogy a bérek emelése mellett megmaradjon a vállalat stabilitása, ami elengedhetetlen a munkahelyek megtartásához.

    Jelezték azt is, a megállapodásban a BKV vezetése vállalta, hogy ez év végére kidolgozza a társasági bértarifarendszert.

    A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének közleménye szerint azt követően döntöttek a megállapodás aláírása mellett, hogy a másik reprezentatív érdekképviselet, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége igent mondott. Csak így marad meg továbbra is az eddig egységes szakszervezeti álláspont, ráadásul a jogszerű sztrájk megtartása már részleges aláírás esetén is kérdésessé válik, hosszadalmas jogvita során dönthető el egyértelműen - írták.

    Közölték: noha a sztrájkfenyegetés bejelentése után csak kis mértékben sikerült feljebb emeltetni a béremelési ajánlatot és a cafeteriát, két, hosszú távra szóló követelésüket - a bértarifarendszer kidolgozását, valamint a jubileumi és a baleset-mentességi jutalmak kollektív szerződésbe foglalását - maradéktalanul elfogadta a munkáltató.
 
    Az egyeztetések java viszont még ezután kezdődik, hiszen rendkívül szoros határidőn belül kell kialakítani a bértarifarendszer kereteit - tette hozzá a szövetség.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - BKV: megszületett a bérmegállapodás, nem lesz sztrájk.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector