Startlaphoz Csatlakozz!

A tanárok túlterheltsége nem csak hazánkban probléma

Túlórázó tanárok: 11 óra plusz hetente

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 09. kedd, 07:20

 A tanárok túlterheltsége nem csak hazánkban probléma. A szakszervezetek most Skóciában emelték fel a hangjukat a rendszeres túlórák ellen.

  A tanárok jóval több időt töltenek munkával, mint amennyit a szerződésük szerint kellene – állt egy skóciai pedagógusokat tömörítő szakszervezet jelentésében. A kijelentést egy felmérésre alapozták. Arra kértek Skóciában 3500 tanárt, hogy két héten keresztül írják fel, hány órát töltenek iskolával kapcsolatos munkával.
 
  A felmérés során feladatokra lebontva kellett meghatározni a munkaórákat. Eszerint egy általános iskolai tanár átlagosan heti 9,3 órát töltött az órákra való készüléssel és javítással, míg a munkaszerződés erre csak 7,5 órát biztosít hetente. Emellett a tervezés heti 3,4 órát, a tanulók értékelése heti 1,3 órát, míg a jelentések készítése hetente 2,3 órát emésztett fel. Középiskolában a készülésre és javításra 8,5 órát fordítottak átlagosan a tanárok, tantervfejlesztésre pedig másfelet. Összességében a felmérés tanúsága szerint egy átlagos skót pedagógus hetente 46,5 órát dolgozik, miközben a szerződése szerint csupán 35 órát kellene munkával töltenie.
 
 A szakszervezetek szerint minden tanár tisztában van azzal, hogy néha az éjszakába nyúlóan kell dolgozatot javítania – de átlagosan heti 11 óra pluszmunka már több a soknál. Abban nem találtak különbséget, hogy általános vagy középiskolában tanítottak-e a tanárok, illetve hogy teljes vagy félállásban dolgoztak. Mindenki túlórázott.
 
  Ezért a szakszervezet a skót kormányhoz és a helyi önkormányzati vezetőkhöz fordult segítségért. Véleményük szerint kimerült és túlhajszolt tanárokkal Skócia képtelen lesz arra, hogy feltornázza a hátrányos helyzetű gyerekek tudásszintjét kedvezőbb körülmények közül érkező társaikéhoz.

Forrás: nyest.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Túlórázó tanárok: 11 óra plusz hetente.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector