Startlaphoz Csatlakozz!

Több tízezer forintot kellene fizetniük

Átverték a nyugdíj előtt álló tanárokat?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 09. kedd, 09:20

A legkésőbb 2023-ig nyugdíjba vonuló tanároknak elvileg nem kell részt venniük minősítési eljáráson, több ilyen pedagógust most mégis megbüntetnének, mert nem töltötték fel a portfóliójukat – írja az eduline.hu.
 
  A köznevelési törvény alapján nem kötelező részt venni a minősítési eljárásban azoknak, akik legkésőbb a 2022/23-as tanév végén mennek nyugdíjba, ám információink szerint több ilyen, nyugdíjkorhatár előtt lévő pedagógusnak is 70 ezer forintot kellene fizetnie, mert nem töltötte fel a portfólióját.
 
  A tanárok az Oktatási Hivataltól kaptak levelet, amelyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Facebookon közzé is tett, azt ajánlva, hogy aki ilyen levelet kapott, keresse fel a PDSZ jogsegélyszolgálatát.
 
  A levél szerint a tanárok bekerültek a 2015-ös minősítési tervbe, ezért 2014. november 30-ig, de legkésőbb a hiánypótlás határidejéig, május 18-ig fel kellett volna tölteniük a minősítéshez szükséges e-portfóliót az erre szolgáló rendszerbe. Információink szerint volt olyan tanár, aki kíváncsiságból, hogy alkalmasnak minősítik-e az eljárásra, valóban regisztrált a rendszerben, de nem tudta, hogy ennek ilyen következményei lehetnek. Van olyan is, aki nem regisztrált, mégis kapott levelet.
 
  Ezt a fenti szabályt a pedagógusok nem tették meg, így a minősítési eljárás sikertelenségéről szóló tanúsítványt kapnak. Az OH levele szerint viszont legkorábban két év múlva megismételt minősítési eljárásban kell részt venniük, amelyért 70 050 forintot kell fizetni.

Forrás: eduline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Átverték a nyugdíj előtt álló tanárokat? .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector