Startlaphoz Csatlakozz!

Nyílt levélben fordult a PSZ a polgármesterekhez és a képviselő-testületekhez

Pénzt kérnek kollégáiknak a peadgógusok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 09. kedd, 16:06

Nyílt levélben fordult a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a települési önkormányzatokhoz, a helyi képviselőkhöz és a polgármesterekhez, arra kérve őket: vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy kapjanak 50 ezer forintos béren kívüli juttatásta pedagógusok munkáját közvetlenül segítő közalkalmazottak.

    A szakszervezet kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a PSZ már többször felhívta a döntéshozóknak, a kormány képviselőinek a figyelmét arra, hogy elviselhetetlen bérfeszültség alakult ki a közoktatási intézményekben az eltérő juttatási rendszerek miatt. Miközben a tanárok - az életpályamodellből adódóan - kaptak és kapnak béremelést, az ő munkájukat közvetlenül segítő közalkalmazottaknak 2008 óta nem emelkedett a fizetésük, így minimálbérért vagy garantált bérminimumért dolgoznak évek óta - írták.

    Jó hírnek tartják, hogy szeptembertől a pedagógus-életpálya kiterjed majd azokra is, akik közvetlenül segítik a tanárok munkáját és pedagógus szakképzettségük van. Szintén üdvözölték, hogy a pedagógusok sztrájkbizottsága az Emberi Erőforrások Minisztériumával folytatott tárgyalásokon eredményt ért el: a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az idén 50 ezer forint béren kívüli juttatást ad mindazoknak, akikre nem terjed ki a pedagógus-életpályamodell: ilyenek például az iskolatitkárok.
 
    A megállapodás azonban nem terjed ki az önkormányzatok fenntartásában lévő óvodákra, tehát például az óvodatitkárokra, illetve azokra, akik az iskolákban működtetői feladatokat látnak el, például a gondnokokra, a karbantartókra. Helyzetük javítása érdekében a PSZ a Belügyminisztériumhoz fordult, ám a tárca nem kíván az önkormányzatok számára többletforrást biztosítani, amelyből a helyhatóságok egyszeri juttatást adhatnának - olvasható a közleményben.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pénzt kérnek kollégáiknak a peadgógusok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector