Startlaphoz Csatlakozz!

Fel kell zárkóztatni a minimálbért a létminimumhoz

Gaskó: kilátástalan helyzetben vannak a munkavállalók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 10. szerda, 11:36

Nem látok esélyt, hogy lesz megállapodás a minimálbérrel kapcsolatban a 2016-os költségvetés elfogadása előtt – ezt Gaskó István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

  A LIGA Szakszervezetek elnöke szerint merev az elzárkózás a munkaadói oldal részéről, mert még nem tudják a második és harmadik negyedévi gazdasági mutatókat, és a kormány sem mutatkozott késznek arra, hogy tavasszal tárgyaljon a minimálbérről.
 
  A szakember elmondta: fel kell zárkóztatni a minimálbért a létminimumhoz, ebben egyetértés van, de a szakszervezeti oldalon kívül senki sem akar középtávú tervet kialakítani a minimálbérrel kapcsolatban. Hozzátette: annak ellenére, hogy a válság leküzdése után volt némi reálpozíció növekedés, még mindig messze vagyunk az európai minimálbérektől, és továbbra is óriási a különbség a fizetések között Magyarországon.
 
  A létminimum 87 ezer forint Magyarországon, de ettől nagyon messze van a minimálbér nettó értéke Magyarországon, kilátástalan helyzetben vannak a munkavállalók - fogalmazott. Azzal kapcsolatban, hogy miért nem választották meg újra elnöknek a VDSZSZ-ben, Gaskó István azt mondta: valaki szerint túl kemény volt a munkavállalókat, valaki szerint pedig a szövetség kötések voltak túl koraiak.

Forrás: atv.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Gaskó: kilátástalan helyzetben vannak a munkavállalók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector