Startlaphoz Csatlakozz!

Gyere haza, fiatal

Meg is érkeztek az első külföldről hazacsábított magyar fiatalok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 12. péntek, 14:00

Magyarország hazavárja a gazdasági válság idején külföldön munkát kereső fiatalokat; közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a székesfehérvári Macher kft. telephelyén - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium ma kiadott sajtóközleményében.  Az első magyarok pedig már vissza is jöttek a Gyere haza, fiatal-program kezdeményezésére – írja a Világgazdaság.

  A program segítségével az elsők között hazatért Sie Gábor több mint 2 londoni év után döntött úgy, hogy a támogatást elfogadva itthon alapozza meg jövőjét - áll a hivatalos közleményben.
 
  A Gyere haza, fiatal!-program a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérését segíti lakhatási és letelepedési támogatással, illetve megfelelő munkahely biztosításával. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter június 12-én új munkahelyén, a székesfehérvári Macher Gépészeti és Elektronikai Kft. telephelyén köszöntötte a program keretében hazatért első fiatalok egyikét.

  A Nemzetgazdasági Minisztérium által kidolgozott támogatási rendszerről szólva a tárcavezető elmondta: nemcsak Magyarországnak van szüksége a fiatalokra, hanem a külföldön élők jelentős része is haza szeretne térni. Egy nemrég készült felmérésre hivatkozva a miniszter hangsúlyozta: a külföldön dolgozó magyarok csak mintegy 10 százaléka rendezkedik be végleges kint tartózkodásra.

  A hivatalos sajtóanyag szerint a kormány 100 millió forintot fordít a program elindítására, az összeg hozzávetőlegesen ötven fiatalnak ad lehetőséget arra, hogy hazatérjen. Az első tapasztalatokat követően lehetőség lesz a rendelkezésre álló összeg bővítésére. A programban eddig 51 olyan vállalattal kötöttek együttműködési megállapodást, amely vállalta, hogy munkahelyet biztosít a hazatérők számára. Az állásinterjúkon való részvételt segíti az oda-vissza útra szóló repülőjegy biztosítása is.

  Varga Mihály annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy a gazdaság két éve tartó folyamatos és kiegyensúlyozott fejlődése egyre több embernek – így a külföldről hazatérők számára is – hosszú távon nyújt biztonságos megélhetést és tartalmas jövőképet -
 
 
Szerző: VG Online
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Meg is érkeztek az első külföldről hazacsábított magyar fiatalok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector