Startlaphoz Csatlakozz!

Az Allianz európai felmérése

Rezsire és ételre megy el a magyar nyugdíj fele

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 12. péntek, 17:09

Rezsire és élelmiszerre költik a legtöbbet a magyar nyugdíjasok - derült ki az Allianz európai felméréséből. Szabó Linda, a biztosító kommunikációs vezetője azt mondta: arányában a norvég nyugdíjasok autóra költenek többet, mint az átlag európai, az osztrák nyugdíjasok pedig a szervezett üdülést kedvelik.

  A magyar nyugdíjasok rezsire költik a legtöbb pénzt - derül ki a 32 európai országra kiterjedő elemzésből. A bevételeik 27,7 százalékát költik rezsire, ezt követi az élelmiszer - ez 24,6 százalékot tesz ki. Nagyjából hasonló az arány Európában is a nyugdíjasok költése. Annyi a különbség, hogy a rezsire ott még egy kicsivel többet, 32,7 százalékot költenek, míg élelmiszerre kicsivel kevesebbet, 17,8 százalékot.

 A rekreációra elég sokat költenek a magyarok, 7,1 százalékot, azonban ez még mindig kevesebb, mint az uniós átlag, ami 8,2 százalék. Azt gondolnánk, hogy az autóvásárlásra a németek szánják a legtöbbet, ők azonban csak a pénzük 3,4 százalékát költik erre, míg a norvég nyugdíjasok költik erre a legtöbbet.

  Ha utazásról van szó, akkor az osztrák nyugdíjasok a szervezett üdüléseket szeretik, a havi jövedelmük 4,3 százalékát költik el erre, míg a dán nyugdíjasok inkább önállóan szervezik az utazásaikat.

  Az öltözködést tekintve azt láthatjuk, hogy a legtöbbet ruhára és cipőre a montenegrói nyugdíjasok költik, ők 6,1 százalékát szánják erre a havi jövedelmüknek. Őket a máltaiak és a Görögországban élő nyugdíjasok követik, a magyarok pedig az átlagnak megfelelő összeget költik.
 
Forrás: InfoRádió

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Rezsire és ételre megy el a magyar nyugdíj fele.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector