Startlaphoz Csatlakozz!

Dicső múltj, reményteljes jövő

Indul a börtönőrök életpályamodellje

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 14. vasárnap, 08:54

Júliusban elindul a büntetés-végrehajtásban az új életpályamodell - mondta a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára pénteken Szegeden.

  Tasnádi László a Szegedi Fegyház és Börtön, vagyis a Csillagbörtön alapításának 130. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen az MTI tudósítása szerint úgy fogalmazott: a büntetés-végrehajtásnak (bv) nemcsak dicső múltja van, hanem reményteljes jövője is. 
 
  Szerinte az az életszínvonal-növekedés, amelyet a következő hónapban elinduló új életpályamodell jelent, méltó a teljesítményekhez. A bv-dolgozók jövedelme júliustól mintegy 30 százalékkal emelkedik, és 2019. január elsejéig további évi 5 százalékkal. 
 
 Így a 2019. január 1-jén bekövetkező végleges állapot szerint 50 százalékkal növekszik a jövedelem. Ez azonban nem tökéletesen elegendő, hiszen a jól teljesítő bv-sek nem mindig a legjobb körülmények között dolgoznak - mondta. De szerinte ezért vannak fejlesztési tervek, amelyek alapvetően új intézetek létesítését jelentik. Az a cél, hogy korszerű intézetek jöjjenek létre, amelyek az elítéltek társadalomba való visszavezetését támogatják - közölte Tasnádi László. 
 
  Csóti András, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka beszédében a szakma zászlóshajójának nevezte az intézetet. Az esemény után a vezérőrnagy azt mondta: a büntetés-végrehajtásban az elmúlt évtized legnagyobb problémája a túlzsúfoltság. Ez az arány tavaly csökkent először 141 százalékról. Most a létszám csaknem 17 700, ami azonban az új helyekkel együtt is 136 százalékos túlzsúfoltságot jelent.
 
  A kormány ezért nagyarányú bővítési programot hajt végre. 2019-ig több mint 6000 új helyet alakítanak ki, „így az európai normáknak is megfelelő szakmai munkát segítő, támogató, annak a feltételeit megteremtő intézményrendszerben tudjuk végezni sajátos feladatainkat, és munkánkat”- közölte.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Indul a börtönőrök életpályamodellje.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector