Startlaphoz Csatlakozz!

Önkormányzatoknál dolgozhatnak

Indul az állami nyári diákmunkaprogram

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 17. szerda, 17:20

16-25 év közötti diákok kaphatnak a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget – tudta meg az fn.hir24.hu.

   A Nemzetgazdasági Minisztérium idén is meghirdeti a Nyári diákmunka programot 1,5 milliárd forintos támogatási összeggel. 16-25 év közötti diákok kaphatnak a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget - jelentette be Varga Mihály.
 
   A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, a program már diákkorban hivatott elősegíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is.

Nekik szervezik
 
  A tárcavezető tájékoztatása szerint a programban azok a nappali tagozatos diákok vehetnek részt, akik a támogatás kezdő időpontjában (július 1-jén) már betöltötték a 16. életévüket, befejezésekor (augusztus 31-én) pedig még nem múltak el 25 évesek.
 
  Két éve 16 ezer, tavaly majdnem 25 ezer fiatal szerzett munkatapasztalatot a kéthónapos programon. Az idén rendelkezésre álló összegből arra számítunk, hogy nagyjából 20 ezer diák számára biztosíthatunk munkát a nyári időszakban – fogalmazott a miniszter.

A béreket támogatják
 
 A program a béreket támogatja, a százszázalékos támogatás legfeljebb két hónapra adható, július 1. és augusztus 31. között, maximum napi hat órás időtartamra. A támogatás a minimálbér, illetve a garantált bérminimum időarányos részének felel meg, így a szakképzetteknél 91 500 forint, a szakképzettséggel nem rendelkezőknél pedig 78 750 forint lehet személyenként és havonta.
 
  Az önkormányzatoknak a járási hivatalokhoz kell benyújtani munkaerőigényüket. A diákok június 22-től, azaz jövő hét hétfőtől már biztosan regisztrálhatják magukat az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályánál.
 
Forrás: fn.hir24.hu
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Indul az állami nyári diákmunkaprogram.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector