Startlaphoz Csatlakozz!

A VOSZ a román munkaadói szövetséggel írt alá partnerségi megállapodást

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 19. péntek, 15:43
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a Román Munkaadók Nemzeti Szövetségével (UNPR) írt alá partnerségi szerződést pénteken, amelynek célja a két ország vállalkozásainak segítése.

     A szerződés aláírása előtt Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke kiemelte: a megállapodás annak köszönhető, hogy mostanra mindkét ország leküzdötte a gazdasági válság hatásait. Meggyőződése, hogy Kelet-Európa, így Magyarország és Románia is „gazdasági sikerre van ítélve”.

    Demján Sándor szerint ennek a sikernek a megvalósítói a vállalkozók, és mivel a társadalom gazdasági alapon működik, különösen nagy a felelősségük. Az érdekvédelmi szervezetek közül szavai szerint mindkét országban azok a kormány barátai, amelyek vitatkoznak, próbálnak korrigálni, és azok az ellenségei, amelyek mindig mindenben egyetértenek vele.

    Hangsúlyozta, a VOSZ több évtizede egy vitatkozó szervezet. Demján Sándor elmondta: a gazdasági együttműködést mindkét ország, és az Európai Unió is támogatja, a magyar állam forrásokat is rendel mögé. Kelet-Európában ugyanakkor véleménye szerint problémát jelent, hogy az uniós forrásokat nem a termelő tevékenység fejlesztésére fordították, hanem például fesztiválokra. Magyarországnak azonban sikerült az áttörés ezen a területen, hiszen ma már a vállalkozásokhoz kerül a források nagy része, és „nem a halottasházak felújítására” - fogalmazott. Hosszú harc volt a polgármesterekkel, mire ezt sikerült keresztülvinni - tette hozzá.

    Ioan Lucian, az UNPR elnöke történelmi jelentőségűnek nevezte a megállapodást, és kiemelte, hogy csak az együttműködés viszi előre az országokat. Mint mondta, azon fognak dolgozni, hogy a másik országban megjelenni kívánó vállalkozások biztonságban érezzék magukat.

    Hangsúlyozta, régóta szerették volna elindítani az együttműködést, hiszen a VOSZ nagyon jelentős szakmai szervezet.

    Ioan Lucian szólt arról is, hogy a megyei VOSZ elnökökkel is találkozott, és van néhány elem, amelyet szeretnének átvenni a VOSZ gyakorlatából - erre példaként említette a Széchenyi-kártyát. Úgy vélte, többek között a turizmus, a mezőgazdaság, az energetika, az oktatás, és a kutatás területén tudnak majd együttműködni a határ menti régióban, másik lehetőség pedig a Duna, ezen a területen is érdemes kiterjeszteni az együttműködést.

    Ádám Imre, a VOSZ soros elnöke kiemelte: a megállapodás lehetőséget ad arra, hogy a két szervezet a legmagasabb szinten tudjon együttműködni, és a megállapodás mindkét fél számára nagy lehetőségeket tartogat. Fő céljuk, hogy a magyar és román vállalkozókat megismertessék a két ország jogszabályi környezetével, és hogy akár közös cégeket alapítva együttműködjenek. Hozzátette: mindent elkövetnek annak érdekében, hogy európai uniós pályázatok is segítsék az együttműködést.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A VOSZ a román munkaadói szövetséggel írt alá partnerségi megállapodást.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector