Startlaphoz Csatlakozz!

A járási munkaügyi szervezetekre bíznák az állásvesztés okainak ellenőrzését

Szűkítené a közmunkából kizárhatók körét a kabinet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 21. vasárnap, 17:09

 Életszerűbbé tenné a közfoglalkoztatásról szóló törvény parlament előtt lévő módosító javaslatát Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért és szakképzésért felelős államtitkára két másik fideszes képviselővel közösen tegnap beterjesztett előterjesztésében – írja a Napi Gazdaság.

  Az eredeti verzió szerint kizárták volna a közmunkából azokat, akik a felajánlott idénymunkát visszautasítják, illetve a közös megegyezéssel távozókat, és a munkáltató azonnali felmondásával állásukat vesztőket. Bár azonnali felmondást mindkét fél kezdeményezhet, ha a munkáltató teszi – többnyire súlyos kötelezettségszegés miatt nyúlnak e lehetőséghez a cégek –, csak alapos indoklás mellett viheti végbe. A mostani indítvány a közös megegyezést kivenné a tervezetből, és a járási munkaügyi szervezetekre bízná az állásvesztés okainak ellenőrzését.
 
 Az egyszerűsített foglalkoztatással munkaerőt kereső vállalkozások a jövőben május és november elseje között munkaerőigényüket a tervezett foglalkoztatás helyének megfelelő település polgármesterénél is bejelenthetik. Czomba javaslata törölné a tervezetből azokat a részeket, amelyek a polgármesterek munkaerő-közvetői szerepét írnák elő. Vagyis a polgármestereknek nem kellene az általuk alkalmasnak gondolt helyi álláskeresők listáját megadni a munkaadónak, és javaslatot tenni róluk a járási foglalkoztatási szervnek, illetve jelenteni, ha az érintettek nem fogadták el az idénymunka lehetőségét. Az államtitkár javaslata kivenné a módosító javaslatból azt a részt is, amely előírná a járási munkaügyi hivatalnak, hogy folyamatosan tájékoztassa a polgármestereket a településeiken állást keresőkről.
 
  A módosító lehetővé tenné emellett, hogy az egyszerűsített foglalkoztatást tervezők minden év novemberéig bejelentsék, hogy a következő év májusától novemberig hol, munkakörönként hány embert és milyen ütemezéssel alkalmaznának.

Forrás: Napi Gazdaság


 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szűkítené a közmunkából kizárhatók körét a kabinet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector