Startlaphoz Csatlakozz!

A külföldön dolgozók háromnegyede férfi

Közel 200 ezer magyar próbált szerencsét külföldön

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 22. hétfő, 12:23

Az ezredfordulót követő évtized végétől lendületet vett munkavállalási célú migráció jelenleg még alapvetően csak kifelé irányuló folyamat – mutatott rá tanulmányában a KSH.

  A tavalyi munkaerő-felmérésben a migránsok munkaerő-piaci helyzetével kapcsolatban arra jutott a hivatal, hogy 190 ezer Magyarországon született magyar állampolgár élt az elmúlt tíz évben külföldön, amelyből 152 ezren abban az országban is dolgoztak, ahol laktak. Közülük 110,5 ezer főnek volt több mint hat hónapig tartó folyamatos munkája; több mint 40 százaléknak, vagyis 46 ezer embernek volt az adatgyűjtés időpontjában – 2014 második negyedévében – munkája külföldön.
 
  A jelenleg, illetve korábban külföldön dolgozók háromnegyede férfi, döntő többségük 25–45 év közötti. A nők átlagéletkora alacsonyabb volt a férfiakénál, vélhetően azért, mert a családalapítás, gyermekvállalás a férfiaknál inkább, a nőknél kevésbé egyeztethető össze a külföldi munkavállalással – írta a KSH. A mostani és a korábban külföldön dolgozók között a teljes foglalkoztatott népességhez képest viszonylag alacsony a szellemi foglalkozásúak aránya. A fizikai foglalkozású férfiak több mint fele ipari, építőipari foglalkozást folytat.

Forrás: Világgazdaság


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közel 200 ezer magyar próbált szerencsét külföldön.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector