Startlaphoz Csatlakozz!

Nagyon magasak a túlóraszámok is

Tényleg több ezer embert elküldtek a vasárnapi boltzár miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 24. szerda, 07:50

Hiába próbálta szépíteni a helyzetet a Nemzetgazdasági Minisztérium, az alaposan megnézett statisztika is azt mutatja, hogy a vasárnapi boltzár bevezetése miatt áprilisig több mint kétezer embert bocsáthattak el a kiskereskedelemben.

  Kisebb purparlé kerekedett abból, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adataiból kiderült: a vasárnapi boltzár bevezetését követően több mint kétezer fővel csökkent az alkalmazottak száma a kereskedelemben, a túlórák pedig öt éve nem látott magasságokban járnak. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint szó sincs elbocsátásokról, az előző évhez érdemes viszonyítani a friss adatokat.
 
 A Portfolio megnézte közelebbről a kiskereskedelem létszámadatait és megállapította, hogy az első teljes hónap tapasztalatai alapján úgy tűnik, a vasárnapi boltbezárás tényleg meglátszik a kiskereskedelmi szektorban alkalmazottak létszámán.
 
 A portál egészen 2008-ig visszamenőleg megnézte az adatokat, és a szezonális hatásokat is kiszűrte az idősorból. Mind a nyers, mind a szezonálisan kiigazított adatok visszaesést jeleznek idén. Az eredeti létszámadatok azt mutatják, február és április között 2400 fővel csökkent a kiskereskedelemben alkalmazottak létszáma, és bár a szezonálisan kiigazított adatok alapján kisebb a visszaesés, az így is meghaladja a 2000 főt.
 
   A túlóraszámmal kapcsolatban is hasonló eredményre jutottak. A magas túlóraszám azt mutatja, hogy valóban van strukturálisan munkaerőigény a kiskereskedelemben, ugyanakkor ez nem párosult munkaerőfelvétellel – írja a portál.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tényleg több ezer embert elküldtek a vasárnapi boltzár miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector