Startlaphoz Csatlakozz!

Megtartják státuszukat a közmunkaprogramban

Agrárkamara elnök: a közfoglalkoztatottak egy része visszaél az idénymunkával

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 24. szerda, 08:36

Az agrárkamara elnöke szerint több közfoglalkoztatott is visszaél az idénymunkával; a kamarához sok jelzés érkezett arról, hogy a közfoglalkoztatott csak akkor vállalja a gazdáknál az idénymunkát, ha megtarthatja státuszát a közmunkaprogramban, valamint felveheti a közmunkabért is - mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

    Hangsúlyozta, hogy a közfoglalkoztatottak kizárólag akkor végezhetnek idénymunkát, ha 90 napra fizetés nélküli szabadságra mennek.

    Az elnök beszámolt arról is, hogy - a jelentős kézimunka igény miatt - a gazdák kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetnek és rákényszerülhetnek arra, hogy ne a munkát végző személyt jelentsék be a hatóságoknál. Amennyiben ellenőrzés során, vagy baleset miatt kiderül a visszaélés, mindkét érintettet terheli a felelősség - hívta fel a figyelmet.

    Rámutatott, hogy az idénymunkával havi szinten ugyan 20-30 ezer forinttal többet lehet keresni, mint közfoglalkoztatottként, de az időjárás kockázatot jelent, mivel esőben munka hiányában juttatást sem kapnak.  

    Győrffy Balázs a migrációval kapcsolatban elmondta, hogy a déli területeken élő gazdálkodók termőterületeit az illegális bevándorlók letapossák, és mindennapos a zöldségek és gyümölcsök dézsmálása is. Megjegyezte, hogy a kamara biztosító szervezete ebben az esetben nem tud kártérítést nyújtani a gazdáknak.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Agrárkamara elnök: a közfoglalkoztatottak egy része visszaél az idénymunkával.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector