Startlaphoz Csatlakozz!

Nyáron megnő a panaszok száma

Kihasználják a magyar munkavállalókat Ausztriában?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 24. szerda, 12:07

A szakszervezeti szövetség szerint már nem lehet egyedi esetekről beszélni; nyáron megnő a panaszok száma. Két fiatal idénymunkás segítségért fordult a szakszervezeti szövetség regionális irodájához. Panaszolták, hogy hónapok óta alulfizeti őket a növénytermesztéssel foglalkozó főnökük, aki zaklatja is őket. A biztonsági előírásoknak sem minden esetben tesz eleget a gazda -idézte a burgenlnad.orf.at.

Idénymunkásokat nem megfelelően regisztrálták és fizetették

 A 40 órás munkahét helyett 20 órára jelentették be őket. A gazda a túlóráért vagy egyáltalán nem fizetett, vagy nagyon keveset. Nem kaptak külön díjazást hétvégére, ünnepnapokra és a törvény szerint járó 13., 14. havi fizetést sem. A fóliasátorban a vihar után is tovább kellett dolgozni, munka közben nem szabadott beszélni - mondta az egyik magyar idénymunkás. Miközben már dolgoztak a fóliasátrakban, a növényeket permetezni is kellett. "Amikor a köhögés és kiütések miatt elmentünk az orvoshoz, szemrehányást kaptunk" - fejtette ki.

Szakszervezet: Nem egyedi esetek

  - Ezek nem elszigetelt esetek - mondta Oliver Krumpeck, az Osztrák Szakszervezeti Szövetség regionális titkára. - Most a nyári idénymunkák idején halmozódnak fel a panaszok - különösen a külföldi munkavállalók részéről.

Agrárkamara: a zaklatást nem lehet eltűrni

  Ha nincs megállapodás a munkavállalók és a munkáltatók között, akkor a vitás esetekben a munkaügyi bíróság dönt. A nyilvánosságra kerülés bér- és szociális dömpinget eredményezhet. Az agrárkamara elnöke Franz Hautzinger Stefan nyilatkozata szerint, a zaklatásokat nem lehet eltűrni, Az agrárkamara ragaszkodik a megfelelő jogszabályi előírások betartáshoz.

Forrás: kisalfold.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kihasználják a magyar munkavállalókat Ausztriában?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector