Startlaphoz Csatlakozz!

A médiára, a filmekre nagy felelősség hárul

Geena Davis a Londoni Filmfesztivállal együtt lép fel a nők egyenjogúságáért

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 24. szerda, 14:19

Geena Davis amerikai színésznő a Londoni Filmfesztivállal együttműködve globális szimpóziumot szervez a nők egyenjogúságának égető kérdéseiről a filmiparban. A találkozóra októberben Londonban kerül sor.

    Geena Davis 11 éve alapította kutatóintézetét, amely a nők médiában elfoglalt helyzetét vizsgálja. Az Oscar-díjas színésznő 2008 óta szervez konferenciákat az Egyesült Államokban a kreatív médiában dolgozó nők támogatására. A filmsztár szerint a médiára, a filmekre nagy felelősség hárul, hogy ne erősítsék a negatív nemi sztereotípiákat a közönségben.

    Davis, Meryl Streep, Kristen Stewart és egy sor befutott hollywoodi színésznő emelte fel a hangját az utóbbi időben a filmiparban továbbra is tapasztalható szexizmus ellen és a női egyenjogúságért.

    Az októberi londoni globális szimpóziumra - amely az első ilyen rendezvény lesz az Egyesült Államokon kívül - politikusokat és a szórakoztatóipar kulcsszereplőit hívják meg. A Brit Filmintézet (BFI) által szervezett Londoni Filmfesztiválon két panelbeszélgetésen tárgyalnak majd a filmekben megjelenő női karakterekről. Az egyiket Amanda Nevil, a BFI igazgatója vezeti, a másikat pedig Elizabeth Karlsen, a Nők a Filmben és a Televízióban elnevezésű filmipari csoport elnöke.

    A londoni tanácskozás után 2016-ban a filmgyártás egy másik központjában, Indiában, majd Brazíliában is rendeznek hasonló nemzetközi szimpóziumot.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Geena Davis a Londoni Filmfesztivállal együtt lép fel a nők egyenjogúságáért.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector