Startlaphoz Csatlakozz!

Nem fogadta el az Országgyűlés

Mégsem lehet adómentes munkáltatói juttatás a szűrővizsgálat

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 24. szerda, 16:35
 
Nem fogadta el az Országgyűlés a jövő évi adótörvénycsomaghoz benyújtott fideszes módosító indítványt, amely a munkáltatók által adómentesen adható juttatások közé sorolta volna az egyes egészségügyi szűrővizsgálatokat, továbbá a fizikoterápiás és a mentál-egészségügyi ellátást is – tudta meg az adozona.hu.

  Korábban ismertettük az adózással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló T/4741. számú törvényjavaslat szja-törvényt érintő várható módosításait (Új kedvezmények és mentességek az szja-ban című írásunkban). A törvényhozók azonban nem fogadtak el egy fideszes képviselői módosító indítványt.

  Az ingyenes vagy kedvezményes munkáltatói juttatások körét bővítette volna az a javaslat, amely a személyi jövedelemadóról (szja) szóló törvény 1. számú melléklete 8.6. alpontjának d) pontja kiegészítésével, a foglalkozás-egészségügyi ellátáson kívül adómentes tette volna a munkáltató által nyújtott, az egészségügyről szóló törvényben meghatározott szűrővizsgálatot, továbbá a fizikoterápiás és a mentál-egészségügyi ellátást is.

  A javaslat az adómentességet ki kívánta terjeszteni az egészségügyről szóló törvényben meghatározott olyan vizsgálatok munkáltatói biztosítására is, amelyek célja a betegség tüneteit még nem mutató (tünetmentes) személy esetleges betegségének vagy kórmegelőző állapotának – ideértve a betegségre hajlamosító kockázati tényezőket is – korai felismerése.

  Bár számos érv szól amellett, hogy az egészségügyi problémák, betegségek megelőzése olyan támogatandó cél, amely az állami költségvetésnek is megtakarítást eredményez, a kormány javaslatára – a várható költségvetési bevételkiesésre tekintettel – a törvényalkotási bizottság nem támogatta a javaslatot, és az Országgyűlés mégsem fogadta el ezt a korlátlan értékű, adómentesen adható munkáltatói juttatásra alkalmat adó indítványt.

  Mindazonáltal ezen túl is adómentesek lesznek a munkavédelemről szóló törvény 58. paragrafusának (1) bekezdésében kötelezően előírt foglalkozás-egészségügyi alapellátás keretében ingyenesen vagy kedvezményesen nyújtott szolgáltatások.

  A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 44. paragrafusának (1) bekezdése rendelkezik arról, hogy azoknál a feladatoknál, ahol a munkavállaló veszélyforrás hatásának lehet kitéve, a hatásos védelmet egyebek mellett szervezési intézkedések alkalmazásával kell megvalósítani. Az 54. paragrafus (1)-(2) bekezdése előírja továbbá, hogy az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés érdekében a munkáltató köteles egy egységes és átfogó megelőzési stratégiát kialakítani, értékelni a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatokat, és ezen értékelés eredménye alapján olyan megelőző intézkedéseket kell tennie, amelyek biztosítják a munkakörülmények javulását.

   A törvény 58. paragrafusának (1) bekezdése szerint pedig az előző kötelezettségekből eredő feladatainak ellátásához a munkáltató foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatást köteles biztosítani. A foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás biztosítása történhet a munkáltató által működtetett vagy külső szolgáltató bevonásával is.

  Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 55. paragrafusa szerint a foglalkozás-egészségügy feladata, hogy

– a munkahigiéné által feltárt adatok ismeretében elemezze az egyes munkakörnyezeti kóroki tényezők emberre kifejtett hatását, az ember válaszreakcióját, feltárja ez utóbbiakra jellemző paramétereket;

– kidolgozza a foglalkozási megbetegedések korai felismerésére alkalmas eljárásokat;

– meghatározza a munkavállaló munkavégzéssel kapcsolatos összmegterhelését;

– a munkavállaló orvosi vizsgálatával megállapítsa annak terhelhetőségét, hogy eldöntse a munkavállaló adott munkakörre, szakmára való egészségi alkalmasságát, és meghatározza a foglalkoztathatóság feltételeit;

– a munkakörnyezet és a munka jellegének ismeretében meghatározza az alkalmassági vizsgálatok gyakoriságát;

– a munkavállalót a munkakör ellátására alkalmasnak vagy alkalmatlannak minősítse, továbbá meghatározza, hogy milyen munkakörnyezetben, mely feltételek mellett alkalmas munkavégzésre;

– fokozott figyelmet fordítson a fiatalkorúak, a nők, a terhes nők, a szoptatós anyák, az időskorúak, az idült betegek, a fogyatékosok egészségi állapotának ellenőrzésére munkavégzésük során;

– a megváltozott munkaképességű személyek foglalkozási rehabilitációját kezdeményezze, illetőleg abban részt vegyen.

  A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 3. számú mellékletének rendelkezései alapján foglalkozás-egészségügyi alapellátásra egyéb személyi jellegű kifizetésként elszámolt kiadás a vállalkozás érdekében felmerült költségnek számít, így annak összegével nem kell az adózás előtti eredményt megnövelni, feltéve, hogy a juttatásban munkavállaló, személyesen közreműködő tag vagy a cég nyugdíjasa részesül.

Forrás: adozona.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Mégsem lehet adómentes munkáltatói juttatás a szűrővizsgálat.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector