Startlaphoz Csatlakozz!

A rezidenseket oktató orvosok havi bére is nő

Zombor: 270 ezer forint lehet jövőre a szakorvosi minimálbér

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 25. csütörtök, 09:31

Havonta mintegy nettó 270 ezer forint lehet a fiatal szakorvosok minimálbére 2016. január elsejétől - közölte Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

    Zombor Gábor elmondta: problémát jelentett, hogy a rezidenseknek a szakvizsga letétele után már nem járt ösztöndíj, emiatt jelentősen csökkent a fizetésük. Ezt orvosolja az a rendelkezés, amely 2016 január elsejétől legalább öt évig havi 151 ezer forint plusztámogatást biztosít a fiatal szakorvosoknak. Ez azt jelenti, hogy körülbelül havi nettó 270 ezer forint lesz a szakorvosi minimálbér - hangsúlyozta ki az államtitkár.

    Hozzátette: a rezidenseket oktató orvosok havi bére is nő, ők rezidensenként 50 ezer forintot kapnak majd.

    Zombor Gábor az újdonságok közül kiemelte, hogy az állam a rezidensképzés teljes költségét magára vállalja júliustól, vagyis nem a kórházaknak kell a rezidensek bérét és a képzés költségeit fizetniük, ami éves szinten mintegy négymilliárd forint. Ez az összeg a kórházaknál marad majd, így például jövedelempótlásra is fordíthatják - fűzte hozzá.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Zombor: 270 ezer forint lehet jövőre a szakorvosi minimálbér.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector