Startlaphoz Csatlakozz!

Út a sikeres karrier felé

A biztos tudás és a tapasztalat többet ér, mint egy diploma?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 25. csütörtök, 16:20

Az út a sikeres karrier felé nem mindig az osztályteremben kezdődik. Manapság a munkaadók a legkiválóbb tehetségeket és személyiségjegyeket keresik a jelöltekben.

   Vajon mi az értékelendőbb egy diploma vagy a releváns szakmai tapasztalat? Esetleg mindkettő egyaránt fontos? A Knod kutatás alapján vizsgáljuk meg mindkettő előnyeit és hátrányait.
 
  A diploma megszerzéséhez rengeteg órát és energiát fektetünk, kifizetődő ez vajon?
 
  Egy egyetemi hallgató nagyjából 1800 órát tölt az egyetemi órákon diplomája megszerzésért. Összehasonlításképpen ez az 1800 óra annyi idő, mintha egy éven keresztül mindennap 8 órát dolgoznál, vagy mintha elolvasnád, mind a 42 Shakespeare művet, kétszer. A friss diplomával rendelkező álláskeresőknek intenzív versennyel kell szembenézniük a munkaerőpiacon.
 
  Amerikában munkanélküliek 8,5%-át az egyetemi végzettséggel rendelkezők teszik ki. Viszont azon szerencsések, akik kapnak állást sem biztos, hogy az iskolai végzettségével egyenértékű a pozíciót sikerül megszerezniük. Ugyanis a diplomások 16,8%-a túlképzett munkahelyi beosztásához és feladataihoz képest.
 
  A diplomával rendelkező álláskeresők közül mindössze 42%-uk talál munkát kevesebb, mint 6 hónapon belül.
 
  Ismeretek hiánya:
 
  A munkaadók 75%-a gondolja, hogy az iskolák nem készítik fel a tanulókat a globális gazdaságra.
10-ből 8 felnőtt vallja, hogy az ismeretek és tapasztalatok fontosak a toborzási szakembereknek.
A munkáltatók 80%-a olyan jelöltet akar, aki rendelkezik munkatapasztalattal.
 
Tapasztalat vagy elméleti tudás?
 
  Kiváltságosabbak a jelentős tapasztalattal rendelkező személyek, mint az egyszerű főiskolán végzettek. Az újonnan felvett munkavállalók 66%-át a tapasztalatuk miatt alkalmazták.
Tekintsük át részletesebben.
Tapasztalat miatt alkalmazták:
23% gyakornoki program
21% főiskola alatti diák munkavégzés
12 % önkéntes munka
10% tanórán kívüli egyéb tevékenység
 Tanulmányok miatt alkalmazták:
13% főiskolai szakirány jelentősége
8% diploma átlag
8% felsőfokú tanfolyam
5% főiskola hírneve
 
  Összegzésképpen megállapítható, hogy soha nem szabad alábecsülni a tanulás fontosságát, de a kulcs a szakértelem és a releváns tapasztalat megszerzésében rejlik. A felmérése megmutatja a tanulóknak, melyek azok a legfontosabb készségek, melyek az álom állásuk megszerzésének alappillérei. Ügyelj ezek megszerzésére és fejlesztésére, ne csak a diplomára.

Szükséges készségek:
Kommunikációs készség
Kritikus gondolkodásmód
Probléma megoldás
Szociális képesség

Forrás: www.mon.hu/
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A biztos tudás és a tapasztalat többet ér, mint egy diploma? .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector