Startlaphoz Csatlakozz!

A tisztességes munka tisztességes haszna

Kövér László: a szakmunka visszanyeri rangját

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 26. péntek, 13:42

A kétkezi munka megbecsüléséről beszélt, és a szakmunkát méltatta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken a Parlamentben, ahol a szakma kiváló tanulója verseny és az országos szakmai tanulmányi verseny idei helyezettjeit, felkészítő tanárait és családtagjait köszöntötték.

    Kövér László hangsúlyozta:  a kétkezi munka, a szakmunka ismét visszanyeri rangját, megbecsülését, mert a munkát mellőző világ, társadalom, gazdaság fenntarthatatlan.

    A harminckilenc szakmában megtartott verseny első három helyezettjének, 117 szakmunkásnak és felkészítő tanárainak az emléklapot Kövér László mellett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, valamint Odrobina László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára adta át.

    A házelnök szerint a kétkezi munkára az a gondolkodásmód jelent veszélyt, amely szerint értékteremtő munka nélkül is van élet, munka nélkül is lehet jólét és fejlődés.

    Kövér László kiemelte, a megszerzett szaktudás nem hasznosulhat, ha a gazdaság nem teremt megfelelő munkahelyeket, a szakmunka elveszíti értékét, ha nem társul mellé megfelelő munkahely.

    Az Országgyűlés elnöke felidézte, hogy 2010-ben és 2014-ben arra kaptak megbízást a választóktól, hogy javítsák ki a korábbi időszak hibáit, a globális világgazdaságon belül a hazai gazdaságot helyezzék a magyar érdekek alapjaira, teremtsenek olyan feltételeket, amelyek között nem adósságból, hanem értékteremtő munkából lehet élni, építsenek olyan államot, gazdaságot, amelyben a tisztességes munkának tisztességes haszna van.

    A munka becsülete helyreállítása iránti elkötelezettségnek, a szakmunkásversenyek színvonalas megrendezésének is köszönhető, hogy 2018-ban Magyarország lehet a gazdája az európai szakmunkások versenynek - hívta fel a figyelmet Kövér László.

    A Parlament épülete nem csak a magyar politikának otthona, hanem az egyik monumentális jelképe a magyar szakmunkának, tehetségnek, szorgalomnak, hiszen az építésén több mint ötven szakma sok ezer magyar képviselője teljesített világszínvonalon - idézte fel.

    Parragh László hangsúlyozta, hogy a most köszöntött diákok több ezer szakmunkástanuló közül bizonyultak a legjobbaknak, és ők képviselik majd Magyarországon a nemzetközi szakmai versenyeken, köztük az idei Sao Paulo-i világversenyen, illetve a jövő évi göteborgi európai döntőben.

    Ünnepi köszöntőjében az MKIK elnöke felhívta a figyelmet a jó szakmák elsajátításának jelentőségére, amihez a kamara a versenyek megrendezésén túl azzal is hozzájárul, hogy a magyar szakképzés felügyeletében jelentős részt vállal, egyebek közt a tanulói szerződések gondozásával, a duális képzés erősítésével, a szakmai tananyag fejlesztésével.

    Az idei Szakma sztár fesztiválra látogató 15 ezer tanuló 60 százaléka pályaválasztás előtt álló fiatal volt - mondta az MKIK elnöke, aki úgy látja, hogy jelenleg Magyarországon nincs meg a rendezett, szervezetszerűen működő pályaválasztási rendszer, amely más országokban adott.

    Az ünnepségen emléklapot kapott az MKIK által kiírt pályaválasztási pályázaton legjobb helyezést elért három általános iskolai tanuló is.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kövér László: a szakmunka visszanyeri rangját.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector