Startlaphoz Csatlakozz!

Megvizsgálják a VDSZSZ szolidaritás korábbi gazdálkodását

A volt elnököt, Gaskót rágalmazás miatt jelentette fel Bárány

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 29. hétfő, 07:58

Megvizsgálják a VDSZSZ szolidaritás korábbi gazdálkodását, a szakszervezet eddigi vezetője nem válaszolt az alelnök kérdéseire – írja a Magyar Hírlap.

Az ügyészséghez fordult a VDSZSZ Szolidaritás elnöki jogköreit ideiglenesen betöltő Bárány Balázs, mert „érthetetlen” dokumentumokat talált a szakszervezet korábbi – azaz Gaskó István elnöksége alatti – gazdálkodásával kapcsolatban. Emellett rágalmazásért feljelentette Gaskó Istvánt.
 
Amint arról már beszámoltunk, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás a májusi tisztújító kongresszusán nem választotta újra Gaskó Istvánt, aki korábban huszonöt évig töltötte be az elnöki posztot.
 
    A július 9-i, megismételt választásig az elnöki jogköröket a szakszervezet érdekvédelmi alelnöke, Bárány Balázs Péter tölti be. Gaskó István lapunknak a küldöttgyűlés után azt mondta, szerinte nem volt tisztességes, ami történt, mivel sem a kongresszuson, sem korábban nem jelezték neki, hogy elégedetlenek a munkájával, és ellenjelöltet sem állítottak, így meglepte, hogy csak 37 százaléknyi szavazatot kapott.

   Gaskó István közölte, elemzi a helyzetet, mert még nem tudja, mi játszódott le pontosan, érzékeltette viszont, hogy az alelnöknek szerepe lehet a dologban.

   Nemrég a Hirado.hu-nak már úgy nyilatkozott, az elmúlt másfél hónap tapasztalatai azt mutatják a számára, hogy „rasszista, antiszemita, a Jobbikhoz köthető személyek szervezkedtek ellene”. Bár bizonyítani nem tudja, de erős a gyanú, hogy a puccsot elkövetők között volt az alelnök és az új elnökjelölt, Halasi Zoltán is – jelentette ki Gaskó.

 Bárány Balázs agyrémnek és etikátlannak nevezte ezeket az állításokat, beszélt a tagdíjakkal kapcsolatos ellentétekről, és megjegyezte, a tagok unták már az elnök hatalmi gőgjét, urizálását és despotizmusát is.

  Ezek után – amint most kiderült – az alelnök az ügyészséghez fordult, hogy vizsgálja meg a szakszervezet gazdálkodását, illetve a VDSZSZ Szolidaritás és a Liga Szakszervezetek, valamint különböző alapítványok között fennálló kapcsolatokat.

„Miután átvettem az elnöki feladatokat, igyekeztem áttekinteni a szakszervezet anyagi helyzetét, és azzal szembesültem, hogy sok minden érthetetlen a számomra – mondta tegnap a Magyar Hírlapnak Bárány Balázs. – Szeretném majd úgy átadni a stafétát, hogy az új elnöknek már ne legyenek ilyen problémái.” Az alelnök hozzátette, a szövevényes ügyeket firtató kérdéseire Gaskó „csak a gúny hangján reagál, semmiféle magyarázattal nem szolgál”. A hatósági vizsgálat megindítását kérő levélhez Bárány mellékletként csatolta a kérdéseket felvető dokumentumokat is.

  Emellett Bárány rágalmazásért büntető feljelentést is tett Gaskó István ellen a szakszervezet nevében a VDSZSZ Szolidaritást, illetve Halasi Zoltán elnökjelöltet becsmérlő kijelentései miatt.
 
Forrás: Magyar Hírlap

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A volt elnököt, Gaskót rágalmazás miatt jelentette fel Bárány.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector