Startlaphoz Csatlakozz!

Százan vettek részt az eseményen

Nyílt napot tartottak Londonban a Gyere haza, fiatal! program keretében

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 29. hétfő, 09:39

Nyílt napot tartottak vasárnap Londonban a külföldön élő magyaroknak a Gyere haza fiatal! program keretében Londonban. Az estébe nyúló rendezvényen, amelyet az észak-londoni Danubius szállodában rendeztek, száznál több érdeklődő vett részt.

    Pákozdi Szabolcs, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az eseményen részletesen ismertette a megjelenteknek, hogy hogyan kapcsolódhatnak be a programba.

    Az áprilisban indult, jelenleg 100 millió forintos keretösszegű program eddigi tapasztalatairól Pákozdi Szabolcs az MTI-nek elmondta: az, hogy vasárnap ilyen mértékű érdeklődés övezte a londoni rendezvényt, bizonyítja, hogy a kezdeményezés valós igényekre ad választ.

    Hozzátette: becslése szerint több százra, akár ezerre is tehető az érdeklődők száma.
    Arra a kérdésre, hogy aki igénybe veszi a hazatéréshez és a magyarországi elhelyezkedéshez rendelkezésre álló támogatást, azt terheli-e bármilyen kötelezettség, például vállalnia kell-e, hogy bizonyos ideig Magyarországon dolgozik, Pákozdi Szabolcs hangsúlyozta: a program fontos jellemzője, hogy semmilyen kötelezettséget nem szab meg a kezdeményezéshez csatlakozó fiataloknak, „nem alkalmaz röghöz kötést”.

    Arra a kérdésre, hogy milyen szakterületeken mutatkozik a legnagyobb igény a külföldről hazatérni kívánó magyar munkavállalók iránt, illetve a külföldön dolgozó érdeklődők tipikusan milyen munkaköröket keresnek Magyarországon, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a hazatérést fontolgatók részéről a pénzügyi szolgáltatások, az ügyvitel, a gazdálkodás és a vendéglátás területén mutatkozik jelentős érdeklődés, a magyarországi álláskínálat ugyanakkor igen sokszínű, és jórészt megfelel a jelenleg külföldön dolgozók igényeinek.

    A lehetőségek az információ-technológiától a vendéglátáson át a gazdasági jellegű állásokig terjednek - hangsúlyozta.

    Pákozdi Szabolcs elmondta: a program keretében jelenleg 820 álláslehetőség közül választhatnak az érdeklődők, és csak a vasárnapi londoni rendezvényre 130 állásajánlattal érkeztek a munkáltatók.

    Hangsúlyozta: a program mindenekelőtt azért összpontosít Londonra, mert a brit fővárosban a legfiatalabb a magyar munkavállalói közösség, és az ő iskolai végzettségük a legmagasabb. Óriási az igény ugyanakkor szinte az egész Európai Unióban, főleg Németországban és Franciaországban is, de az Egyesült Államokban és Ausztráliában is mutatkozik érdeklődés. „Egészen biztos, hogy bővíteni kell a programot, mert segítséget várnak tőlünk a külföldön élő honfitársaink” - tette hozzá.

    Arra a kérdésre, hogy bővülhet-e a programra szánt pénzügyi keret is, Pákozdi Szabolcs kijelentette: ha a keret elfogy, „valószínű, hogy a döntéshozó felé javaslatot fogunk megfogalmazni (...) mivel a program jó célokat szolgál és valós igényeket szolgál ki, azt gondolom, hogy pénzügyi akadálya nem lesz a folytatásnak”.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nyílt napot tartottak Londonban a Gyere haza, fiatal! program keretében.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector