Startlaphoz Csatlakozz!

A szakácsok és a szakképzett munkaerő hiányzik a legjobban

A Balatonnál tényleg hatalmas a baj

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 29. hétfő, 13:09

A szakácsok és a szakképzett munkaerő hiányzik a legjobban. A magyar tengernél csak most, a szezonban szembesültek azzal, hogy mennyire nehéz embert találni.

  Még egyetlen szezonban sem jelentett ekkora gondot a megfelelő munkaerő biztosítása a Balatonnál –írta pár napja a Sonline.hu. Mint mi is beszámoltunk róla, egy éttermesnek SMS-ben mondott fel a teljes személyzete, egy másik azt panaszolta a portálnak, hogy még nettó százezres fizetésért sem talál takarítót régóta, egy harmadik pedig azt, hogy eddig a szakképzett konyhai dolgozókra vadásztak, lassan azonban bármilyen képzettségűnek örülnének. 
 
  A 444.hu ezért utánajárt, tényleg annyira gáz-e a helyzet. Az. 
 
Nincs ember 
 
Egyszerűen elfogyott a szakképzett munkaerő. De nemcsak a Balatonon. Ott a szezon miatt most szembesülnek azzal, hogy nem jelentkeznek a hirdetésekre. Máshol már 8-10 hónapja szenvednek attól, hogy nem találnak embert. 
 
  A lapnak nyilatkozó ismertebb, jól menő dunántúli étterem tulajdonosa szerint Ausztriában 1500-2000 euró egy szakács fizetése. Itthon 200-300 ezer forint nettó. Átlagokról van szó. Közepes vagy annál jobb szakácsok nem maradnak itthon.Neki 20 százalékkal kellett megemelnie a béreket, hogy az emberei ne hagyják ott. 
 
  Kovács László, a Vendéglátó Ipartestület elnöke szerint a jó szakemberek elvándorlása – akárcsak több más szakmában – már tart egy ideje, mostanra fogyott el az itthoni tartalék.  
 
 
Forrás: fn.hir24.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Balatonnál tényleg hatalmas a baj.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector