Startlaphoz Csatlakozz!

Májusban 4 millió 165 ezren dolgoztak Magyarországon

Czomba szerint nemcsak a közmunka javította a foglalkoztatást

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 29. hétfő, 14:00

Idén májusban 102 ezerrel dolgoztak többen Magyarországon, mint egy évvel korábban - mondta Czomba Sándor a köztévében. Az államtitkár szerint egy év alatt 63 ezer munkahely keletkezett a versenyszférában. Beszélt arról is, hogy 800 munkahely várja itthon a nyelveket beszélő, képzett fiatalokat, néhány hónapon belül ötvenen biztosan hazatérnek.

  Idén májusban 4 millió 165 ezren dolgoztak Magyarországon, 102 ezerrel többen, mint egy évvel korábban, a növekményből 63 ezer munkahely a versenyszférában keletkezett és csak a maradék jut a közmunkára - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
 
  Két differenciáló tényezőre is utalt az államtitkár. Az egyik a területi különbségekből adódik, például míg Közép-Magyarországon 2,5-3 százalék a munkanélküliség, addig Szabolcsban meghaladja a 15 százalékot - mondta.

  Közölte: a másik különbség az életkorral jár. A 25-55 éves korosztálynál a munkanélküliség egyharmaddal esett egy év alatt és 6,3 százalékon áll. Ugyanakkor az ennél fiatalabb és idősebb korosztálynál rosszabb a helyzet. A 25 év alatti fiatalok körében 18 százalékos a munkanélküliség, ennek javítását segíti az első munkahely garancia program - fejtette ki.

   Arra a kérdésre, hogy a külföldön dolgozó fiatalok hazatérése miképpen történik, az államtitkár elmondta, hogy 800 munkahely várja itthon a nyelveket beszélő, képzett fiatalokat. Becslése szerint néhány hónapon belül ötvenen biztosan hazatérnek.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Czomba szerint nemcsak a közmunka javította a foglalkoztatást .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector