Startlaphoz Csatlakozz!

Eurostat:

Májusban nem változott a munkanélküliségi ráta az EU-ban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 30. kedd, 12:19

Májusban csökkent kissé a munkanélküliek száma az EU-ban és az euróövezetben, a munkanélküliségi ráta azonban nem változott az előző havihoz képest - közölte kedden az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

    Az euróövezet 19 tagállamában májusban az előző havival megegyező 11,1 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, 2012 márciusa óta a legalacsonyabb.

    Egy évvel korábban, 2014 májusában 11,6 százalék volt a mutató.

    Az Európai Unió 28 tagállamában a munkanélküliségi ráta májusban 9,6 százalék volt, az előző havival megegyező. Egy évvel korábban, 2014 májusában 10,3 százalék volt a munkanélküliség az EU-ban.

    Májusban az Eurostat adatai szerint 23,348 millióan voltak munka nélkül az EU-ban, ebből 17,726 millióan az euróövezetben. Az áprilisihoz képest az EU-ban ez 38 ezres, az euróövezetben 35 ezres csökkenést jelent. Az egy évvel korábbihoz képest az EU-ban 1,575 millióval, az euróövezetben 939 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma.

    Az idén májusban a legalacsonyabb munkanélküliségi rátát, 4,7 százalékot Németországban regisztrálták. A legmagasabb Görögországban volt, 25,6 százalékos (márciusi adat), illetve Spanyolországban 22,5 százalékos.

    Az egy évvel korábbihoz képest az EU 22 tagállamában csökkent, ötben emelkedett és egynél, Cipruson nem változott a munkanélküliségi ráta májusban.

    A legnagyobb csökkenést Litvániában regisztrálták, 11,0 százalékról 8,2 százalékra, Spanyolországban 24,7 százalékról 22,5 százalékra, valamint Írországban 11,7 százalékról 9,8 százalékra.

    A munkanélküliségi ráta egy év alatt 8,4 százalékról 8,6 százalékra emelkedett Belgiumban, 10,1 százalékról 10,3 százalékra Franciaországban, 6,8 százalékról 7,1 százalékra Romániában, 5,6 százalékról 6,0 százalékra Ausztriában, valamint 8,6 százalékról 9,4 százalékra Finnországban.

    A 25 év alatti korú munkanélküliek száma 4,707 millió volt az idén májusban az Európai Unióban, ebből 3,136 millió az euróövezetben. Az egy évvel korábbihoz képest az EU-ban 450 ezerrel, az euróövezeten 300 ezerrel csökkent a fiatal munkanélküliek száma.

    Az Eurostat adatai szerint Magyarországon májusban 7,1 százalékos volt a munkanélküliségi ráta.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Májusban nem változott a munkanélküliségi ráta az EU-ban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector