Startlaphoz Csatlakozz!

Sok változás lép ma életbe

A Fidesz kiszámítható előmenetelt ígér

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 01. szerda, 12:06

Több százezer ember boldogulását segíti a július 1-jével - azaz szerdán - életbe lépett újabb béremelés, új típusú családi támogatás és foglalkoztatási adókedvezmény - hívta fel a figyelmet közleményben a Fidesz-frakció.

    A kormánypárt emlékeztetett: júliustól tovább folytatódnak a közszféra béremelési programjai. Példaként hozták a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljét, amely értékelésük szerint anyagi és erkölcsi elismerést, valamint kiszámítható előmenetelt nyújt a rendőröknek, a katonáknak és a tűzoltóknak. Összesen 75 ezren vannak, akiknek a bére átlagosan 30 százalékkal nő, 2019-ig pedig átlagosan 50 százalékkal emelkedik a fizetésük - írta a Fidesz.

    A közlemény kitért arra is, hogy a honvédelmi ágazatban dolgozó közalkalmazottak mostantól havonta 8450 forintos pótlékot kapnak, amely jövő januárban a duplájára emelkedik. Emellett 65 ezer szociális dolgozó - az ágazati bérpótlékon felül - átlagosan havonta további bruttó 16 ezer forint bérkiegészítést kap.

    A kormánypárt a családok további támogatásaként értékelte, hogy életbe lép a családi otthonteremtési kedvezmény, amely a gyermeket vállaló, gyermeket nevelő családok lakhatását segíti 500 ezer és 3,25 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatással.

    Tovább bővül a munkahelyvédelmi akció is, ami még több ember munkavállalását segíti - tették hozzá, kifejtve: a munkáltatók nemcsak a kisgyermekes édesanyák, a pályakezdő fiatalok, a nyugdíj előtt állók és az alacsony képzettségűek, hanem a mezőgazdaságban dolgozók foglalkoztatása után is érvényesíthetnek adókedvezményt.

    Ezen intézkedéseknek köszönhetően százezreknek léphetnek előre a mindennapi megélhetésben, az otthonteremtésben és a munkavállalásban - összegzett a kormánypárti képviselőcsoport.

    A Fidesz a Semmelweis-nap alkalmából azt is tudatta, hogy július 1-jétől újabb béremelés lép életbe az egészségügyben. Az orvosok és szakdolgozók mozgóbére emelkedik, amire idén 5 milliárd, jövőre 13 milliárd forintot fordít a kormány.

    Megjegyezték, hogy az elmúlt években 95 ezer egészségügyi dolgozó kapott béremelést, és ez jövőre is folytatódik: januártól 43 ezer ápoló és 18 ezer orvost kap magasabb bért, a szakvizsgázott fiatal orvosok 151 ezer forint plusz támogatásban részesülnek, a szakorvosi minimálbér nettó 270 ezer forintra emelkedik, a rezidenseket oktató orvosok rezidensenként plusz 50 ezer forintot kapnak.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Fidesz kiszámítható előmenetelt ígér.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector