Startlaphoz Csatlakozz!

Nyomásgyakorlás

Nagyvizit és virrasztás: három tüntetés a belvárosban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 01. szerda, 15:13

 Több tüntetést tartanak ma Budapest belvárosában a szétforgácsolódott egészségügyi érdekképviseletek. Lesz vonulás, virrasztás, és persze dörgedelmes beszédek is – olvasható a Népszabadságban.
 
  Az egészségügyi dolgozók figyelemfelhívó vonulásos demonstrációja miatt forgalomkorlátozások lesznek szerdán délután Budapest belvárosában, ezért változik a 2-es villamos és több buszjárat közlekedése - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.  A demonstrációk résztvevői 14 órától a Jászai Mari téren, 19 órától pedig a József nádor téren gyülekeznek, majd a Kossuth Lajos térre vonulnak. Ezért a 2-es villamos mellett a 9-es, a 15-ös, a 91-es, a 115-ös és a 191-es autóbuszok útvonalán lesznek korlátozások.
 
  A mai Semmelweis Nap - ahogy arról beszámoltunk - igen színesnek ígérkezik; az egészségügyi szervezetek között lesz, amelyik már győzelmet ünnepel, lesz, amely még fokozni készül az ágazatmentő pressziót, és akad olyan, amelyik elégedetten hátradőlve szemléli az összekuszált frontvonalakat.
 
  A leglátványosabban és legkitartóbban demonstrálók, az Őszintén az Egészségügyért Akciószövetség úgy ítélte meg: a fekete pólós mozgalom, a petícióik és az egyhetes sátorkórházas demonstráció sem volt elég erőteljes figyelmeztetés, amely elérte volna a döntéshozók ingerküszöbét. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke, Kiss László lapunknak azt mondta, újabb nyomásgyakorlásként felszólítják az egészségügyben dolgozókat, mondják fel az önkéntes túlmunkaszerződéseiket.
 
  Az akciószövetség a Semmelweis napon elbontja a József Nádor téri szükségkórház-sátrát, de előtte még újabb két órás utcai demonstrációra hívják a szimpatizánsaikat. Este nyolc órára vonulnak a Kossuth térre, hogy egész éjjel ott virrasszanak. A parlament előtti tér este nyolcig ugyanis foglalt, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tartja ott ünnepi nagygyűlését. Ők viszont – egy korábbi közösségi portálon zajló vita miatt – külön testületi határozatban határolódtak el attól, hogy az Őszintén az Egészségügyért Akciószövetséggel közösen demonstráljanak. A rendőrség azt kérte, hogy csak egymás rendezvényét nem zavarva, külön mehetnek a térre. A demonstráció Facebook eseményén a szervezők a következőkre hívják fel a figyelmet: az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség Szegény Kórházat állított fel a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt, a József Nádor téren. A „kórházban” folyamatos „ügyeletet” tartotta, hogy bemutassák a magyar egészségügy jelenlegi, és a szükséges kormányzati beavatkozások nélküli jövőbeli állapotát. A Szegény Kórház július elsejéig, a Semmelweis Napig áll, a záró esemény egy demonstráció, vonulás és virrasztás lesz a Kossuth téren.
 
   A tüntetés tervezett programja:
14.00-17.00: Gyülekező, beszélgetések, szegény kórház bemutatása a József Nádor téren.
17.00: Beszédek (Munkástanácsok Országos Szövetsége, Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, Magyar Szakszervezeti Szövetség, ÉSZT Konföderáció, LIGA Szakszervezetek, Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, EUROFEDOP Brüsszel, Őszintén az Egészségügy Akció Szövetség, FESZ képviselői),
18.50: Vonulás a Kossuth térre.
20.30-08.00: Virrasztás a Kossuth téren.

Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nagyvizit és virrasztás: három tüntetés a belvárosban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector