Startlaphoz Csatlakozz!

Demonstráció

Nagy Bandó: személyesen tapasztalom az egészségügyben uralkodó állapotokat

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 01. szerda, 19:01

Nagy Bandó András is felszólalt a Független Egészségügyi Szakszervezet ma délután kezdődő demonstrációján. A szakszervezet az egészségügyi dolgozókért és a biztonságos ellátásért tüntet a József nádor téren, a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtt.

Nagy Bandó a Start Pluszban elmondta, miután 2002 óta pacemakerrel bír, érintettként személyesen tapasztalja az egészségügyben uralkodó állapotokat, és bár ő maga a Pécsi Szívcentrumban maximális ellátásban részesülhet, odafigyel azoknak a szavára is, akik más intézményekben rosszabb állapotokat tapasztalnak. Elmondása szerint számára fontos, hogy azok az emberek, akik törődnek vele elégedettek legyenek, illetve hogy ő maga is elégedett legyen az ellátással. A humorista szerint nem csak az orvosok, hanem azoknak a dolgozóknak a helyzetét is javítani kellene, akik a háttérben segítik az orvosok munkáját, és akik ugyanúgy napi szinten kapcsolatban vannak a betegekkel.
 
  Hasonlóképpen látja a helyzetet Sándor Mária, a Független Egészségügyi Szakszervezet tagja, aki szerint noha történtek előrelépések a bérfejlesztés tekintetében, ebből kimaradtak mindazok a dolgozók, akik a gyógyítás hátterét biztosítják. Sándor Mária szerint az alapbér minimum 50 százalékos emelésére lenne szükség ahhoz, hogy a szakmát elhagyó orvosok és ápolók visszatérjenek, illetve hogy az ellátás körülményei javuljanak, ehhez pedig mintegy 120 milliárd forint állami forrás kellene, ami egyébként megegyezik azzal az összeggel, amit az 1 százalékos szja-csökkentésre fordít a kormány.
 
Forrás: ATV

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nagy Bandó: személyesen tapasztalom az egészségügyben uralkodó állapotokat.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector