Startlaphoz Csatlakozz!

A szövetség nem szociális intézmény, hanem munkahely

A MEOSZ távmunkában dolgozó munkatársainak ezentúl be kell járniuk

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 02. csütörtök, 09:26

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) a mozgássérült emberek legjelentősebb hazai érdekképviseleti szervezete. 160 ezer tagot képviselnek. És most egy forradalmi újítást is bevezettek a szövetség munkatársainak: Mindenkinek be kell járni a munkahelyére. Az eddig távmunkában dolgozóknak is – írja a 444.hu.

 Lehetnek néhányan, akik azt gondolják, hogy a távmunka a mozgássérült emberek foglalkoztatásának az egyik módja. Ezt erősíti, hogy a szövetségnek is van Távmunka Intézete,  sőt, mozgáskorlátozott tagjainak szívesen nyújt támogatást is a távmunkához.
 
  Úgy tudjuk, a MEOSZ távmunkásai között vannak kerekesszékesek, de Kovács Ágnes, a szövetség elnöke szerint a távmunka megszüntetésével nem olyan súlyosan mozgássérült embereknek kell nap mint nap bejárni dolgozni, akik erre képtelenek. Hanem olyanoknak, aki korábban is napi rendszerességgel bent dolgoztak a MEOSZ központjában, “ám a korábbi munkáltató – a folyamatosan csökkenő foglalkoztatási támogatások okozta gazdálkodási szükségszerűségek miatt (nem az állapotuk romlása miatt)  - átalakította a munkakörüket, és lehetővé tette számukra a távmunkavégzést”.
 
  Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke szerint a szövetség megújítása miatt van szükség a távmunkások berendelésére. Nemrég lett a szervezet új elnöke, a 160 ezres közösséget és a megválasztott tisztségviselőket jobban kiszolgáló szervezetet szeretne felépíteni. A távmunkásokkal viszont nehéz kapcsolatot teremteni, a közös gondolkodáshoz szükség van a személyes jelenlétükre. Az elnök szerint szükségtelen rossz szándékot keresni a lépés mögött.
 
  Arra a kérdésünkre, hogy a távmunka sok esetben éppen a mozgáskorlátozottak számára jelent megoldást, és elég furcsa, hogy egy érdekvédelmi szervezetnél szüntetik azt meg, a szövetség elnöke azt válaszolta: ők régóta azt kommunikálják, hogy nem szigetelődjön el otthoni munkában a mozgáskorlátozott, hanem aktív részese lehessen egy közösségnek.
 
  A MEOSZ egyik elnökségi tagja a Facebookon erről kialakított vitában hangsúlyozottan magánemberként azt írta:
 
 „Az hogy a MEOSZ-nál átszervezés van, szerintem nem keltett meglepetést. Hogy be kell járni a munkahelyre, és méghozzá úgy, hogy minden feltétel adott, nem lehet gond! Rossz gyakorlat volt, hogy szinte munka nélkül kaptak egyesek fizetést! Mindenkivel szemben elvárás, hogy a fizetéséért dolgozzon meg!!!!! Természetesen, akire ez nem vonatkozik, ne vegye magára! Sok olyan ember volt a MEOSZ-ban, akinek csak az idő múlása volt a lényeg és kimerem mondani nem is “Tisztességtelen” bérért! A MEOSZ nem szociális intézmény, hanem MUNKAHELY ! Ott is és mindenkivel szemben elvárás úgy, mint minden munkavállalóval szemben, hogy a rábízott feladatokat a köz érdekében a legnagyobb tudásának megfelelően végezze el.”

Forrás: 444.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A MEOSZ távmunkában dolgozó munkatársainak ezentúl be kell járniuk .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector