Startlaphoz Csatlakozz!

Politikai okok?

A KSH visszautasította a MASzSz véleményét a létminimum-mutató megszüntetéséről

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 02. csütörtök, 18:48

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) visszautasította a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASzSz) múlt heti állítását, amely szerint politikai okok álltak a létminimum számítás megszüntetése mögött.

     A KSH csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a MASzSz véleményével szemben nem a szegénység tényének elkendőzése vagy a politikai érdekek kiszolgálása miatt szüntetik meg a mutató számítását, „éppen ellenkezőleg”. Az idén ősszel ugyanis új módszertannal és új formában publikált mutatók felhasználásával kívánnak pontosabb képet adni a magyar társadalom rétegeiről, ezen belül a szegénységtől leginkább érintett és fenyegetett csoportokról.  

    A KSH közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy a létminimum-számítás módszertana felülvizsgálatának folyamatába a szakszervezeti szövetséget is bevonták és hozzátették, hogy a MASzSz is egyetértett az említett mutató felülvizsgálatának szükségességével.

    A létminimum számítás átalakításának szükségességéről a KSH közleményben úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi mutató a létminimum puszta fenntartása helyett egy olyan társadalmilag elfogadható életszínvonal szintet jelent, ami napi 2400 kalóriás élelmiszerfogyasztásból kiindulva figyelembe veszi a művelődési, szórakozási, oktatási költségeket is. Épp ezért - tették hozzá - elfedi a társadalomban meglevő szegénységet, emiatt alkalmatlan a nehéz körülmények között élők helyzetének bemutatására.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A KSH visszautasította a MASzSz véleményét a létminimum-mutató megszüntetéséről.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector