Startlaphoz Csatlakozz!

Munkatarsaim.hu

Közösségi portál munkahelyeknek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 07. kedd, 13:10

Az, hogy egy pozícióba a legmegfelelőbb ember kerüljön, nem csak a szakmai kvalitásokon múlik. Lehet, hogy bár szakmailag minden stimmel, a kiválasztott jelentkező és a cég között mégsem lesz meg az összhang. Amíg nem ismerik egymást, ezt nehéz megmondani – bár számos lehetőség van már arra, hogy mindenféle módon megismerjük a leendő kollégát, vagy jelentkezőként a vágyott munkahelyet – írja a piacesprofit.hu.

  De a munkavállalók számára is biztonságot jelenthet, ha már az állásra való jelentkezéskor, vagy azután utána tudnak nézni annak, hogy mit gondolnak mások az adott munkahelyről, cégről, milyen az iroda és a többi.
 
  A cégek számára egyébként is egyre fontosabb a jó munkáltatói márka kialakítása. A munkáltatói márkaépítés (angolul employer branding) célja, hogy a jelenlegi, illetve leendő munkavállalók tisztában legyenek a vállalat által képviselt értékekkel. Ezzel a vállalatok célja, hogy olyan szakemberekkel dolgozzanak együtt vagy olyan álláskeresőket érjenek el a munkaerőpiacon, akik számára fontos és akikben elkötelezettséget ébreszt az, ha egy ilyen vállalati kultúrában dolgozhatnak. A cégek egyelőre sokszor félvállról veszik a munkáltatói márka építést, pedig érdemes lenne foglalkozni vele.
 
 Ahhoz, hogy ez minél hamarabb kiderüljön, fontos eszközt jelentenek a közösségi oldalak. A toborzók is előszeretettel használják ezeket, hogy megismerjék a jelölteket, a munkahelyekről azonban mindeddig kevesebbet lehetett megtudni.
 
  A most Profession.hu álláskereső portál által indított Munkatarsaim.hu közösségi portál célja, hogy az álláskeresők már azelőtt a lehető legjobban megismerhessék az adott munkakörnyezetet, mielőtt elfogadnának egy konkrét pozíciót; illetve a kapcsolati hálójukat is hatékonyabban használhassák a keresés és kiválasztás ideje alatt.
 
  A munkavállalók különböző szempontok szerint értékelhetik munkahelyeiket, tölthetnek fel képeket a mindennapi életből és építhetik a közösséget – így nyújtva hasznos információkat a keresőknek. Ezzel párhuzamosan a cégek HR szakemberei is könnyebben figyelhetnek fel a tehetséges jelentkezőkre, hiszen a felhasználók egymást is értékelhetik több kategóriában, nevezhetnek bárkit a munkahelyükről hónap dolgozójának és jelvényeket is gyűjthetnek az aktív kapcsolat- és építő, vagy másokat segítő tevékenységükkel.
 
  Az oldal teszt verzióban még 2014-ben kezdte meg a működését, így már több mint százezer cég és közel hatezer regisztrált felhasználó van rajta.

Forrás: Piac&Profit

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közösségi portál munkahelyeknek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector