Startlaphoz Csatlakozz!

Zombor Gábor:

Jelentős az elmaradás az egészségügyre fordított közkiadásoknál a béreknél

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 07. kedd, 14:39

Magyarországnak jelentős elmaradása van az egészségügyre fordított közkiadásoknál és az egészségügyi béreknél - mondta az egészségügyért felelős államtitkár az M1 hétfő esti műsorában.

    Zombor Gábort azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) nyár elején közzétett jelentését figyelembe véve a kormány értékeli saját munkáját, ehhez pedig javaslatokat és véleményeket kér be a szaktárcáktól.

    Az államtitkár elmondta: az egészségügyi stratégia januári kidolgozásakor figyelembe vették az OECD korábbi megállapításait, ennek megfelelően fogadtak el éppen hétfőn az alapellátást erősítő törvényt a parlamentben. Emellett intézkedtek az egynapos ellátások bővítéséről és a népegészségügyi programok erősítéséről is - sorolta.

    Az országnak azonban komoly elmaradása van az egészségügyre fordítandó közkiadásoknál és a béreknél, ezeknél az utolsó helyen áll - utalt Zombor Gábor az OECD megállapítására. A jelentés szerint bár Magyarország egészségügyi közkiadásai egy százalékponttal 10,8 százalékra nőttek 2009 és 2012 között, ez az arány még így is jelentősen a kelet-közép-európai országok 14,8 és a 34 országot magában foglaló OECD 14,6 százalékos átlaga alatt van. Hozzátette: július elsejétől történt egy béremelés az egészségügyben, és azon dolgoznak, hogy ez jövőre is folytatódjon.

    A tervezett új fővárosi kórházzal kapcsolatban az államtitkár azt mondta: a 2016-os költségvetés jelentős összeget hagyott jóvá a tervezésére, így az már biztos, hogy az intézmény megépül. A helyszínről még nem született kormánydöntés - tette hozzá.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Jelentős az elmaradás az egészségügyre fordított közkiadásoknál a béreknél.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector