Startlaphoz Csatlakozz!

Feketelista.hu:

Csaknem hatvan céget számolnak fel naponta

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 07. kedd, 17:26

Több mint 14 500 cég ellen indult felszámolási eljárás tavaly június és idén május között, a munkanapokat számolva naponta csaknem 60 cég szűnt meg ilyen módon; az utóbbi hat évben ez volt a legalacsonyabb szám - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis kedden.

    A tájékoztatás szerint a gazdasági válság kezdete, 2008 óta összesen 116 ezer gazdasági társaságot számoltak fel, 2012-ig folyamatosan nőtt a felszámolt cégek száma, azóta azonban csökkenő tendenciát mutat.

    Somogyi Ferenc, a Felszámolók Országos Egyesületének (FOE) elnöke a közleményben kifejti: nem a cégek pénzügyi fegyelme javult ilyen mértékben, hanem a törvényi eljárások változtak. Korábban a kényszer-végelszámolások nagy része felszámolásba ment át, és így regisztrálták azokat a statisztikák is. Jelenleg ha a cégbíróság megállapítja, hogy a társaságnak nincs akkora vagyona, amely fedezné a felszámolás költségeit, akkor felszámolás helyett kényszertörlést rendel el.

     A feketelista.hu összesítő adatai szerint a gazdasági válság kezdete óta az elmúlt egy évben indult a legkevesebb, mintegy 26 ezer új vállalkozás, a megelőző egy évhez képest ez 32 százalékos csökkenés. Összesen 323 ezer új vállalkozást jegyeztek be 2008 óta.

    A csúcs a 2012-2013-as időszakban volt, akkor csaknem 57 700 új gazdasági szervezet alakult. Az új vállalkozások teljes egészében pótolták a felszámolással, végelszámolással, kényszertörléssel megszűnteket.

    Jelenleg több mint 584 ezer regisztrált gazdasági szervezetet tartanak nyilván, hét év alatt a hazai cégvilág fele kicserélődött - közölte a feketelista.hu, hozzátéve, hogy sok esetben a cégtábla cseréjéről van szó, a tulajdonos veszni hagyja csődbe jutott vállalkozását, és más néven újat alapít.

    Az elemzés arra is rámutat, hogy a gazdasági válság kezdete óta átalakultak az egyes országrészek közötti cégarányok is, tovább nőtt a közép-magyarországi régió súlya. Az újonnan alapított 323 ezer cég 54 százalékát ebben a régióban jegyezték be, a felszámolt 116 ezer vállalkozásnak viszont csak 47 százaléka esett erre a területre.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Csaknem hatvan céget számolnak fel naponta.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector